27 януари 2018

Читателска история - Мистериозни огнени кръгове (Пловдив)

Последната (засега) история, която достигна до "Мистерика" благодарение на В. (май няма смисъл да му крия името, то във видеото го споменават). Ще се радвам и за в бъдеще да е такъв ентусиаст и да събира материали за блога.

Случка с моя добра приятелка, към разказа си е заснела и клип. Станалото се разиграва септември 2017 година в град Пловдив. Момичето (на 29 г.) живее под наем на 9 етаж в кооперация в ж.к. "Тракия". Една топла септемврийска вечер, си седяла на терасата, загледана в Родопите. Между 23:30 и 00:00 ч. обаче, се случва нещо странно, което я уплаши сериозно. 

Както си седи на терасата, чува котката си да мяуче жално. Мислейки, че няма храна, тя влиза вътре, но купичката и е пълна. Същевременно я чула да мяуче...от гардероба. Сподели ми, че котаракът и е на 13 години, изключително умен (виждал съм го, наистина е умен), и досега само 2-3 пъти се е крил там, и винаги когато е бил уплашен от нещо. 

Отива с купичката до гардероба да го подмами да излезе, но четириногото се било заровило в дрехите и въпреки опитите и, отказало да излезе. Всичко това - влизането и в стаята от терасата и случката с котката трае не повече от 5 минути, ми каза тя. 

Смутена от странното поведение на котарака си, тя излязла пак на терасата и потръпнала от ужас. Два огромни огнени кръга, появили се изведнъж от нищото, горели с пълна сила на метри от кооперацията и. По нейна преценка, диаметърът им бил 30-40 метра. 

"Буквално се вкамених от ужас", ми каза. Допреди 5 минути нямало нищо, а самият парцел където горели огньовете бил ограден с висока телена ограда, доколкото знаела, щели да строят нова кооперация там. Тя от 3 години е на квартира там и никога не е виждала на това място да играят деца, да се мотаят бездомници или въобще други хора. И как така спонтанно бил избухнал огъня. Сякаш извънземно дело, ми каза. Спомням си, че преди да забележи огньовете си пишехме, а когато забеляза кръговете веднага ме набра по телефона, изключително разстроена, изведнъж беше изпаднала в непонятна паника и страх, хлипайки ме помоли да стоя с нея на телефона, тъй като тогава беше самичка в квартирата. 

Заявявам, че момичето не е някоя плашлива и превзета лигла, а от типа "мъжкарана" е, силен характер е и въобще не се стряска лесно, но сега...беше ужасена. Веднага свърза странното поведение на котката си и горящите кръгове, животните имат изострени сетива за тези неща и ги усещат своевременно. Освен това ми казва по телефона, че непонятно за нея изпитва освен страх, и силно главоболие, гадене и изтръпване на крайниците. Това ме озадачи и мен, дори и аз се притесних, изпращайки ми клипа. През цялото време ме държи на телефона и ми обяснява през сълзи. Аз опитах да я успокоя, къде с шега, къде не, че симптомите и са от превъзбуда, от пренапрежение в следствие на видяното. 

Казах и да отиде и да погледне небето за странни светлини. Нищо не видя през прозореца. Даже заключи и вратата на стаята си, каза, че ако и тока спре...ще получи удар. Тя вярва в извънземни, опасяваше се, тъй като е на последния етаж, да не стане нещо. От години се познаваме, никога не я бях виждал в подобно състояние, а момичето е кораво. Така и не успях да я успокоя при 4-часовия ни разговор. Добре че на другия ден не бях на работа, тъй като до 4 сутринта ме държа на телефона, но нали "приятел в нужда се познава". 

След това, близо месец и държа влага преживяното и оставайки сама, спеше на запалена лампа. Предполагам че огнените кръгове имат логично обяснение - че все пак най-вероятно това "явление" е дело на човек, но...съмненията остават...


Няма коментари:

Публикуване на коментар