01 януари 2018

Читателска история + нова анкета

В средата на декември публикувах този материал:

Масивна пещера намерена под Монреал

Под нея един читател остави доста интересен коментар. Вероятно много от другите читатели не обръщат внимание на коментарите, затова го давам в статия:

Сега като прочетох това за водата, се сетих че имам подобна случка.

Преди 3-4 години с приятели ходихме често в едни пещери близо до града, казваха им Змейовите дупки(може би има някаква легенда). Входът беше много тесен и дълбок и това ни даваше стимул постоянно да се мушкаме навътре.
След като влезеш се откриваше една огромна камера с много прилепи и изкопи от проучвания. Имаше и една дупка пълна с вода, а в нея някой беше оставил нещо като метър(личеше си че не е някакъв обикновен метър, може би има специални такива), та издърпахме го и видяхме че е доооста дълга тази дупка. После пушихме по 1-2 цигари както обикновено и си тръгнахме.
Не след дълго пак бяхме там :D, но този път дупката беше празна, нямаше вода... Бяхме 6 човека, аз и още един само с поглед се разбрахме че ще се влиза в тази дупка.
Взехме си телефоните с фенери и газ. Другите останаха в голямата камера да ни чакат и на шега им казах че ще излезем от друго място и ще ни чакат цяла вечност там.
И така..още първите метри в този тунел-дупка разбрах какво е чувството да не можеш да дадеш назад. Малко се бяхме поуплашили с моя човек обаче така и така няма връщане поне да перем напред с всички сили. Беше тясно и много кално, миришеше на мокра пръст и камъни :Х(постоянно потисках мислите си за буболечки и разни такива), усещах и скалата над мен как раздърпваше бавно тениската ми. След може би 10-20 мин. усетихме че тунелът свърши. Чуваше се стичаша се вода и нищо друго. Беше много яко, не виждаш нищо понеже фенера на нокиата не е от най-добрите и чуваш само вода. Като слепци само опипвахме скалите и така излязохме от тунела и пред нас застана една нова за нас камера, и пак много прилепи.
Имаше и стара бутилка каменица?!?!? Не питайте как и откъде...Незнам.
След като разгледахме камерата дойде моментът на паника...И моя човек каза:
-и ко ся...и се изхили.
Седнахме да си починем малко.И докато си почивах гледах бутилката от бира и се чудих как така е дошла чак дотук. Писна ми да я гледам и я хвърлих насреща с мисълта че ще се счупи(доста глупава постъпка в пещера).Да ама не.Бутилката не се счупи а се заби сякаш в някакъв пясък с големи камъчета.
Станахме и отидохме да видим. Беше нещо като насип. Поразровихме го и то започна да се свлича надолу като ся показа светлина отгоре.
-Аааа кефф. Без много да му мислим почнахме да копаем и излязохме от пещерата.
От малък обикалям там и познавам района, бяхме много близо до входа от който влязохме. Върнахме се и евала :D
Тези дето ни чакаха направо останаха без думи...и това е.
Между другото не можахме да разберем откъде се чува водата. И най интересното! В тунела имаше едно цвете?! Приличаше на дълго кокиче и беше със много светло зелено стъбло.
Не съм запознат с растенията в пещерите ама мисля че не би трябвало да е живо там, все пак беше пълен мрак.
И малко ни се караха после след като се похвалихме, защото сме пушили вътре!!!
И като цяло през есента ми казаха да не ходим в пещерите защото имало спуснати газове, отровни за човека

Това е моята първа история писана някога.
Съжелявам че е малко така не редактирана ама съм на работа и бързам.
Надявам се да ви харесва.

Благодаря.

****************************

Следва нова анкета. Ако мислите, че я публикувам твърде скоро след последната, може да отбележите колко често искате да пускам такива допитвания. Освен това последният въпрос на практика дублира въпрос от предишната анкета - от колко време следите блога. Сега обаче съм прецизирал отговорите до години. Преди не беше много добре направено.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Резултати от първото допитване "Мистерика"

1 коментар:

  1. Вчера получих няколко зловещи снимки от един читател - от изоставен хотел. Обеща да прати и историята свързана с тях. Все още не го е направил и затова не успях да я добавя към настоящата статия. Надявам се за следващия месец да стане.

    ОтговорИзтриване