07 януари 2018

КИНО МИСТЕРИКА - епизод 8 (7.1.2018)

Започвам втора поредна неделя с конспиративно видео. Използват ли Големия андронен колайдер в Алпите за призоваването на някакъв бог?Следва трейлър за филма "Life" излязъл през миналата година. Тази фантастика в стила на "Марсианецът" е най-недооценения филм на 2017, а всъщност не е никак лош!А сега ще си поговорим малко за анимацията "Скуби-Ду". Всъщност това не е една монолитна серия от епизоди, а цяла поредица от серии и дори игрални филми излезли през различни години. Помня кучето Скуби-Ду още от 90-те години, когато бях дете, а се оказва, че първото филмче за него е излязло още през 1969.

Наскоро попаднах на една статия в авторитетното издание Гардиън, в която авторът се оплаква от насоката, в която е тръгнала анимацията.

Скуби-Ду и приятелите му хора преследват всякакви паранормални същества и чудовища - духове, ходещи мумии и т.н. Винаги обаче се оказва, че злодеите не са истински свръхестествени създания, а хора правещи се на тях. Злият дух се оказва икономът, който иска да прогони собствениците от къщата, за да я вземе. Ходещият обезглавен фантом се оказва някакъв човек, който си е вдигнал тениската над главата и т.н. Именно за това не харесвах "Скуби-Ду"! Тъпо е всеки един епизод да е с такъв завършек.

Сега разбирам, че новите серии са изменили на канона - духовете са си духове, чудовищата са си чудовища. Именно от това се оплаква авторът писал в Гардиън. "Скуби-Ду" трябвало да учи на скептицизъм децата - да знаят в крайна сметка, че духове няма. (Източник)

Спокойно бе човек! Има истински мистерии и в реалния живот, скептицизмът се проваля в опитите си да ги обясни. Много по-добре е "Скуби-Ду" да има епизоди, в които наистина привиденията се оказват холограми прожектирани от злия професор, и други в които необясними безплътни сенки местят предмети. Нищо не е черно или бяло - в разнообразието е силата.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
КИНО МИСТЕРИКА - епизод 3 (03.12.2017)
КИНО МИСТЕРИКА - епизод 4 (10.12.2017)
КИНО МИСТЕРИКА - епизод 5 (17.12.2017)

Няма коментари:

Публикуване на коментар