24 януари 2018

Досиета 2017: криптиди + животни

Статиите от миналата година:

Досиета 2016: криптиди + изчезвания

Досиета 2016: животни

От пролетта на миналата година постепенно взеха да се появяват съобщения за видян странен летящ хуманоид в град Чикаго, САЩ. Ето едно типично свидетелство:

Към 2 през нощта стигнах района на Международния продуктов пазар. Докато вървях през паркинга видях 4-5 човека, които се взираха в небето. Погледнах нагоре и видях най-големия бухал, който някога съм виждал. Беше по-висок от мен. Бе напълно черен, с изключение на очите му, които проблясваха като очи на котка (жълтеникаво-червено). Остана в небето минута-две, след което отлетя, но едва когато няколко човека взеха да го замерят с камъни. Не мисля, че бе наистина бухал, бе нещо друго. (Източник)

През следващите дни и месеци ще се появяват все повече подобни случаи. "Чикагският Мотман", както беше наречен, ще бъде виждан по всяко време на денонощието - по светло, по тъмно, от множество свидетели и от единични лица. Първоначално бях много заинтригуван от случая, но постепенно взех сериозно да се съмнявам. Как толкова много хора ще го срещат и никой няма да го снима? Та днес всеки има смартфон, някои имат по два.

Най-накрая, след дълго чакане и това се случи. Появи се първата снимка на фантома от Чикаго. Но тя вместо да разсее съмненията, само ги затвърди. Май си имаме работа с нечия измама. Снимката е твърде неясна и на практика може да е всичко.(Източник)

Следва снимка на (може би) Неси, шотландското водно чудовище живеещо е езерото Лох Нес (източник):А това е видео претендиращо да показва легендарния Бигфут. Заснето е през юли 2017 в американския щат Мисури.Отново през лятото (м. август), но в Канада, бяха заснети тези странни летящи същества (източник)

Да обърнем внимание и на "нормалните" животни, макар че в следващата новина няма много нормално. По принцип не харесвам много разграничението между официални признати животни и криптиди.

Екип от Университета в Калифорния е създал нов вид оси чрез генно модифициране. За основа са използвали генома на осата Nasonia vitripennis. Новополученият вид има червени очи (за щастие не светят, но предполагам ще изглеждат като светещи, когато отразяват светлината). Тези особени очи могат да се предават на следващите поколения. Представям си когато тези оси бъдат изпуснати от лабораторията в дивата природа. Хората ще разказват как са видели малки феи или дори мини-мотман. Впрочем, една от теориите за Мотман е именно такава - че е резултат от секретен научен експеримент. (Източник)

И един доста странен случай от Япония. Наскоро една жена намерила старата си майка кървяща в леглото с множество прорезни рани на лицето. Полицията веднага дошла и започнала да разследва инцидентът като опит за убийство. Старицата, която е на 82, не може да става от леглото и не може да говори, така че няма как да обясни какво е станало. Разследващите обаче не открили следи от взлом. Тогава забелязали, че нараняванията много приличат на одрасквания от котка. Затова изловили всички улични котки навъртащи се около къщата. Наистина открили по лапите на една от тях следи от нещо наподобяващо кръв. (Източник)

Завършвам с едно куриозно видео от Канада. Морски лъв завлича малко момиче във водата. За щастие детето е спасено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар