22 януари 2018

Досиета 2017: паранормални същества

Статията от миналата година:

Досиета 2016: паранормални същества

Историята на тази снимка от Северна Ирландия е следната. Жена разхождала кучето си в гората Сливеанора (Slieveanorra) в Северна Ирландия. Внезапно то застинало на едно място, вперило поглед в определена точка сред дърветата. Жената се приближила към това място, но не видяла нищо. Все пак решила да направи снимка. Едва по-късно погледнала снимката и немалко се изплашила - на фотографията се виждало нещо странно. (Източник)


През 2017 се появи и една доста съмнителна новина, че в Манчестър са били арестувани две от така наречените "деца с черни очи".



Месец по-късно (през май) наистина бе арестувана една жена с изцяло черни очи. Това обаче по-скоро се оказа вид татуировка, а не нещо паранормално. (Източник)



През март се случи нещо много интересно. Мишел Темер, настоящият президент на Бразилия, напусна президентската резиденция и заедно със съпругата си и 7-годишният им син се преместиха в резиденцията предназначена за вицепрезидента. Темер обяснил, че се изнася заради "лоши вибрации" и дори духове. (Източник)

Долната снимка е от Пакистан или Индия (източниците се разминават). Според някои това е съществото познато като банши. (Източник)


Тази снимка пък е направена на 16 юли 2017 от човек чието хоби е да снима небето с надеждата да заснеме някое НЛО. Той прави това от 7 години и това определено е най-странната снимка, която е правил някога. Прави между 800 и 1500 произволни снимки на ден. Обикновено около една на хиляда показва нещо странно, което не е видял, докато е снимал. Хващал е металически летателни апарати (класически НЛО), био-форми и неопределени небесни аномалии, но такова странно същество не е виждал. Птица в полет? Насекомо? Не прилича много.

Източник


Следва видео на полтъргайст заснето в мотелска стая в Тексас, САЩ.



Най-нашумелият случай на 2017 бе така нареченият "Скъпи Дейвид". Призрачното момче, което уж се появявало в апартамента на един човек в Ню Йорк. На него съм посветил две статии в блога, но реших в този обзор да не преразказвам случая, защото все повече нещата отиват към това, че става въпрос за измама. В следващата подборка ще обърна внимание обаче на друга вероятна измама - Чикагският Мотман.

Няма коментари:

Публикуване на коментар