20 януари 2018

Досиета 2017: изчезвания и други зловещи неща

Правя обединение на две теми. Миналата година зловещите истории бяха в самостоятелна статия:


А изчезванията бяха обединени с ... криптидите :D


Първата представена новина няма паранормален характер, но пак може да изкара нервите на някой посред нощ.

В Бъкингамшър, Англия са се появили детски статуи като тези от снимките.Те се поставят край училищата от самите местни власти. Целта била водачите на автомобили да намаляват скоростта си, видят ли "децата". Цялата тази работа може да доведе до съвсем различен резултат и да произведе странични последици. Първо, може би в началото действително шофьорите ще намалят скоростта виждайки статуите. Скоро обаче ще привикнат с тях и въобще няма да обръщат внимание. Така в някой момент няма да забележат, че край пътя всъщност е застанало истинско дете, което в един момент ще се затича през улицата, но вече ще е късно. Втори момент - сега си представете, че не сте от Бъкингамшър, а просто минавате през града и то късно вечер. Естествено не знаете за статуите и виждате някакви зловещи деца да стоят неподвижно край пътя. Ще намалите ли? Напротив, най-вероятно ще натиснете газта и ще се изнесете колкото се може по-бързо от там, мислейки си, че сте срещнали нещо паранормално. После дори може да пишете за преживяването си в Интернет и така да се роди поредната легенда подобна на "децата с черни очи". Впрочем настоящата новина е много добър пример как се пораждат градските легенди.

Източник

Следващото видео също е от Великобритания и по-точно - от Шотландия. Вой на върколак ли е това?Случай сякаш изваден от "Зоната на здрача". Жител на Майнхаузен, Германия се прибрал вкъщи и с голяма изненада видял, че някой е издигнал тухлена стена пред входната му врата. Човекът не е отсъствал дълго време, не е бил примерно на почивка в друга държава или в друг германски град. Той е бил на работа - нощна смяна. Буквално някой е иззидал стената за една нощ. Според някои това е шега на зевзек, но за мен е доста зловещо. Човекът е трябвало да вземе инструменти от съседите си, за да разбие стената и да се прибере у дома. (Източник)

И една история от Далечния Изток. Някакъв мъж от Токио много се дразнел на шума вдиган от децата от началното училище намиращо се близо до дома му. Затова решил да прибегне до нещо зловещо - проклятия!

Такеши Инаба (така се казва човекът) поставил сламена кукла на пешеходен мост, по който често минават учениците. В японската култура това е подобно на добре известните вуду кукли. До куклата е имало и бележка - "всички вие келемета, скачайте от моста и умирайте".

Властите взели това много на сериозно - издирили и арестували Такеши, който си признал всичко. Установило се, че преди това през времето е изпратил над 30 писма до училището, в които се оплаква от децата. Освен това вероятно той е издраскал няколко пейки в близкия парк с надписи "децата са твърде шумни".

На Такеши Инаба са повдигнати обвинения за сплашване.

Източник


На 27 март изчезва бразилският студент Бруно Боргес. Това по принцип не е нещо необичайно за Бразилия, където нивата на престъпност са високи. В този конкретен случай обаче има смущаващи детайли. Неговата стая е покрита от пода до тавана с писаници и символи обхващащи теми като окултното, извънземните и алхимията. Не ми стана съвсем ясно това стая в общежитие ли е или в неговия дом. Ако е второто, до онзи момент родителите не са ли забелязали, никога ли не са влизали в помещението?


Освен това Боргес е оставил и 12 шифрирани ръкописа, всеки номериран с големи червени латински букви. Полицията е открила, че един приятел на Бруно му е помогнал в шифрирането на текста. Оказва се, че изчезналият е смятал, че му е поставена тайна мисия от някакви по-висши същества. Освен това е търсел смисъла на живота и се е интересувал от астрални проекции (каквото и да значи това). Бруно е твърдял, че може да се "проектира" (в друго измерение? в друго място в пространството?), когато пожелае.


А в Крит откриха останките на изчезнал британец. Стивън Кук е на 20 години, когато изчезва в Крит през една лятна нощ през 2005-та. Той е на почивка на гръцкия остров заедно с други англичани. През въпросната вечер Кук напуска сам кръчмата, в която пие с приятели и от там следите му се губят.


Полицията извършва щателно проучване из цял Крит, но не открива нищо. Родителите на Стивън обявяват награда. През следващите месеци редица хора се обаждат, за да кажат, че са видели някой отговарящ на описанието на младежа. Твърди се, че той е забелязан или на самия Крит или на някой друг близък остров. Тези обаждания дават надежда, че Кук все още е жив. Теорията е, че той е бил ударен по главата от някой или сам е паднал и се е наранил, в следствие на което е загубил паметта си.

През 2015 властите разпространяват този фоторобот. Предполага се че така би изблеждал Кук на 30 години.


Изглежда обаче младият Кук е загинал още в нощта на изчезването си, поне според едно ново откритие. Наскоро един местен човек е наел фирма да почисти кладенеца намиращ се в имота му близо до мястото на изчезването. Работниците са открили на дъното цял човешки скелет, както и камера и кожен колан. Най-вероятно това е именно Стивън Кук, окончателно ще се разбере след медицинските изследвания. Странно, че този кладенец не е претърсен, когато полицията е издирвала младежа през 2005-та. А може би това е едно от онези загадъчни изчезвания, при които мъртвия човек се появява там където вече е търсено...

Източник

И 2017-та мина без да бъде намерен Ларс Митанк, чието изчезване е най-загадъчното случило се на територията на България. Аз и поне още един дългогодишен читател следим от близо всичко относно този човек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар