16 януари 2018

Досиета 2017: конспирации и необичайни съвпадения

Статиите от миналата година:

Досиета 2016: конспирации

Досиета 2016: необичайни съвпадения

Като продължение на завчерашната политическа обзорка давам тази конспирация.

На 12 януари (нощта на 13-ти българско време) се е случило нещо необичайно. Нормалното излъчване на американския канал C-SPAN е било прекъснато за около 10 минути като през това време се е излъчвала програмата на руската RT.

Източник


След инцидента от C-SPAN са излезли със съобщението, че разследват случая и вероятно става въпрос за "технически проблем". Как ли пък не! Технически проблем!

В долното видео е показан момента, в който RT се появява на мястото на C-SPAN, освен това човекът качил видеото започва да развива разни конспирации.Случайно ли е, че точно в този момент по RT се говори за Полша и се показва долния странен колаж?


Именно на 12-ти се появи новината за разполагането на американските танкове в тази страна:

Американски войски и танкове се разполагат в Източна Европа

Американски танкове и бронетранспортьори започнаха да пристигат тази сутрин в Полша. В операцията участват над 3500 войници.

Дали с това "превземане" на американската телевизия, Путин не иска да каже нещо на американците? Един вид да внимават какво правят. А може би всичко е съвпадение и действително просто е станало преплитане на телевизионните излъчвания? Малко ми е трудно да приема обяснението за случайно съвпадение и технически проблем заради случилото се малко по-късно.

На свой ред RT прекъсна обичайното си излъчване, което бе заменено с надпис, че са в профилактика (източник)! Отново съвпадение? Как ли пък не! Просто на свой ред американците са хакнали руснаците.


************

На 2 октомври 2017 в САЩ се случи една от най-кървавите стрелби в Америка. Ненормалник на име Стивън Падок изби над 50 и рани над 500 души на кънтри концерт в Лас Вегас. Има обаче няколко странни момента около целия инцидент.

СЪМНИТЕЛЕН МОМЕНТ 1: Странното предупреждение

Първо, да започнем с това, че поне една жена, която е била на концерта и е оцеляла, твърди, че около 45 минути преди да започне стрелбата, в тълпата се е появила мистериозна жена и е казала "всички ще умрете тази вечер" (източник).Опитах се да помисля за всички възможни варианти около даденото по-горе твърдение - от най-скептичните през най-прозаичните до най-невероятните. Нека преди да изложа мислите си, да уточня, че полицията е проверила приятелката на стрелеца Падок и тя е извън подозрение - в чужбина е и няма как тя да е била мистериозната жена отправила зловещо предупреждение. Коя тогава е била тя?

Вариант 1. Никоя. Това е измислена история на тази девойка, която дава интервю в горното видео. Има хора, които са перманентни лъжци или не са наред с главата и при всяка възможност се опитват да привлекат вниманието върху себе си. Друго си е да те дават по телевизията и всички да те интервюират. Уж и други хора били чули предупреждението на странницата, но аз поне не видях интервю с някой друг.

Вариант 2. Мистериозната жена не е знаела какво предстои и думите ѝ са просто съвпадение. Била е ядосана за нещо (примерно някой я е настъпил на концерта) и това е бил нейния начин да напсува всички, така както ние в България понякога казваме в яда си "да пукнеш дано".

Вариант 3. Мистериозната жена е знаела за това, което предстои, защото е съучастница на убиеца. Тя не е приятелката на Падок, а някоя друга негова позната, любовница например.

Вариант 4. Жената е знаела за това което предстои, но не е съучастница и дори позната на развихрилия се психопат. Тя е имала ясновидско видение, може би има дарба да вижда в бъдещето.

СЪМНИТЕЛЕН МОМЕНТ 2: Странният туитър профил

При всяко голямо внезапно събитие в социалните мрежи заваляват съобщения за случващото се. Някой е решил да види кой профил в Туитър пръв преди всички останали е дал информация за стрелбата в Лас Вегас. Оказало се, че това е @Michael_A_Perry, който е регистриран през 2011 и никога до този момент не е пускал нито едно съобщение, не е лайквал, не е ретуитвал, няма дори профилна снимка, следва 15 други профила. С други думи изглежда като типичен неактивен профил. Изведнъж обаче се активизира и дава много точна информация. (Източник)


След като станало ясно, че това е първият акаунт съобщил за инцидента, мнозина са се опитали да се свържат с него. От къде е разбрал, на близо ли е бил, дали пък също като мистериозната жена не е имал някаква предварителна информация?

Някои мислят, че няма нищо странно в този профил. Просто е бил наблизо, може би на самия концерт и веднага като е почнала стрелбата, е пуснал съобщението. Случайност е, че е първи. Това е възможно, но пак е странно. Представете си, че сте в напечена ситуация. Ще си спомните ли паролата за някой сайт, в който сте се регистрирали преди 6 години и даже веднага ще се ориентирате как се пращат съобщения, макар никога преди да не сте го правили?

Проверих сега, докато подготвям статията, отново този профил - отговорил е все пак от къде бил разбрал за станалото, преди отново да потъне в мълчание. Бил го чул на полицейската честота. Хм, не знам...

Между другото към момента човекът има вече над 80 последователя, явно тези хора се надяват, че това съвсем не е случаен профил и пак някога ще пусне нещо странно. Аз няма да го следвам, стигат ми българските откачалници.

СЪМНИТЕЛЕН МОМЕНТ 3: Странната бележка

В хотелската стая, от която Падок е стрелял по тълпата, са намерени бележка, химикалка и ролка тиксо. Полицията обаче не казва какво пише на бележката, ако въобще пише нещо. Единствено са уточнили, че това не е предсмъртно писмо. Какво е тогава? Защо не оповестят съдържанието на посланието? (Източник)


СЪМНИТЕЛЕН МОМЕНТ 4: Местоположението

Това за мен не е нещо особено, но все пак го давам, защото мнозина вярват в такива конспирации. На някои им се привиждат масонски / окултни символи в цялото местоположение, защото концертът е бил пред едно казино под формата на пирамида. Пред него дори има издигнат Сфикс. (Източник)

Е, и? Лас Вегас е градът на хазарта, пирамидите пък са символ на легендарните богатства на фараоните. Нормално е да има казина с такава форма - един вид реклама - ще станете богати като фараони при нас.


****************

Американците бяха свързани и с друга конспирация на 2017, макар този път действието да се развиваше извън пределите на САЩ.

Изглежда дипломати на САЩ и Канада в Хавана са били подложени на въздействието на някакво странно и непознато звуково (sonic) оръжие. Твърдят, че са чувало силно жужене подобно на това създавано от насекоми или на метални части влачени по пода. Като цяло обаче се предполага, че действието на оръжието се осъществява предимно на честоти неспособни да бъдат чути от човешкото ухо. Поне 10 американски и поне 5 канадски дипломати и членове на техните семейства са засегнати.

Последствията са временна или постоянна частична загуба на слуха (поне един от американските дипломати вече има нужда постоянно да ползва слухово апаратче), гадене, главоболие, нарушение на равновесието. Смята се обаче, че тайното устройство може да причини и много по-големи щети като мозъчни травми и увреждане на централната нервна система.

Самите кубинци (естествено) отричат да имат нещо общо със случая и са започнали разследване. По принцип взаимоотношенията между САЩ и Куба са силно обтегнати от десетилетия, въпреки известното затопляне по времето на Обама. През май САЩ изгониха двама кубински дипломати и сега някои се питат дали странната предполагаема атака в Хавана не е в отговор на този американски акт. Но тогава остава въпроса защо са нападнати канадците. Канада има доста по-добри взаимоотношения с Куба отколкото САЩ, те дори остро критикуват наложеното от американците търговско ембарго спрямо островната държава. Именно този въпрос кара други експерти и коментатори да се чудят дали атаката не е дело на някой друг, а не на Куба.

Източник


Следва едно съвпадение.

Това винаги ми е било едно леко притеснение. От години хора ме бъркат на улицата, а пък мои познати са ми казвали, че са ме виждали на места, където не съм бил. Заради това заключих, че имам двойник. Чудел съм се дали този човек, който и да е той, няма да направи някое престъпление и после мен да обвинят заради приликата с него. Пресилено ли е? Ето че подобно нещо се е случило в Канзас, САЩ.

През 1999 Ричард Антъни Джоунс е осъден на 19 години за обир. Той винаги е твърдял, че е невинен, дори има алиби - бил е с приятелката си и един роднина. Въпреки това свидетелите го посочват за извършител и Джоунс е осъден. Оказало се е, че всъщност е казвал самата истина. Адвокатите му са открили друг човек, който много прилича на него. Освен това първото му име също е Ричард и живее близо до мястото на престъплението. Той към момента също е затворник, защото е склонен към извършване на престъпления.

Съдията е признал приликата за забележителна и е постановил Джоунс да бъде освободен. Това се случва след 17 години, само две преди да изтече присъдата му.

Източник

Набеденият и неговият двойник:


За любителите на конспирации 2017-та даде доста материал. И не говоря за "конспирации", които са очевидни измислици на болен мозък (като това че Земята е плоска или Сорос е виновен за всичкото зло по света). Говоря за такива конспирации, в които сякаш може да има нещо...

Няма коментари:

Публикуване на коментар