12 януари 2018

Досиета 2017: експлозии, инциденти, кримки

Материалите от миналата година:

Досиета 2016: експлозии и инциденти

Досиета 2016: кримки

Миналата година в подборката имаше включен един инцидент свързан с цветова аномалия. Сега реших да са два. Защо са в точно тази подборка? Защото вероятно са замърсявания свързани с индустриални инциденти.

В канадския град Оноуей е потекла неоново розова вода от чешмите.


Хората съвсем нормално са обезпокоени. Властите обаче са ги успокоили - цветът се дължал на боя, която са използвали, за да тестват водопроводната система. С други думи пийте по една студена боя и не задавайте въпроси...


А в северната Испания река Валира е потекла в ярко зелен цвят. Странно или пък не местните власти са излезли със абсолютно същото обяснение като канадците - това е пусната боя, чрез която е правена проверка на близка бутилираща инсталация.


(Източник)

Следва новина от Канада.

В 23:38 на 15 март полицията в Онтарио открива останките на малък едномоторен самолет разбил се на северния бряг на езерото Супириър, едно от големите езера намиращи се между САЩ и Канада. Проверката установява, че самолетът е регистриран в американския щат Мичиган и е излетял същия ден от Ан Арбър, трябвало е да кацне в летището Харбър Спрингс, също в Мичиган. Не е толкова голяма загадка защо се е отклонил към Канада, има нещо по-смущаващо. Сред останките не е намерено тялото на пилота, няма и признаци да е оцелял някак си и да се е отдалечил пеша - около самолета не са открити никакви стъпки.

Допълнителното разследване е установило, че машината е регистрирана на името на 27-годишен китайски студент от Мичиганския университет. Предполага се, че именно самият той е управлявал самолетчето през въпросната нощ.

На долната карта е показано какъв е трябвало да бъде маршрута на самолета и какъв всъщност е бил до момента на разбиването си:


Водещата версия е, че студентът вероятно се е самоубил като е скочил в езерото. Други смятат, че може да е скочил с парашут преди да достигне езерото и да е жив - един вид да се опитва да фалшифицира смъртта си, всички да си мислят, че се е самоубил. Трета версия особено много ми хареса - идеята, че той е подражател на Д.Б. Купър.

Източник

****************

А сега за нещо много сериозно от началото на 2017. Заради него на 17 февруари във Великобритания е пристигнал специалният военен самолет на САЩ WC-135C Constant Phoenix, познат и като "надушващият". От 1963 са произведени не повече от 10 броя от този модел, като в момента действащи са само два.

WC-135C може да побира екипаж от 33 човека, но в повечето случаи нарочно на него летят колкото се може по-малко хора. Това е така заради специалните мисии, които самолета изпълнява. Той "души" за радиоактивни частици. От двете си страни на фюзелажа дори има два отвора, които подобно на ноздри поемат газовете от атмосферата. Те минават през филтър, където се прави проверка за радиация и евентуално дори може да се разбере каква бойна глава е използвана или на какъв друг източник се дължи радиационното замърсяване.


WC-135 е летял в Европа след аварията в Чернобил през 1986, както и около Япония през 2011 - заради Фукушима. Редовно този или другият действащ самолет от този модел летят около Северна Корея заради тестовете, които провежда тази страна. През 2013 един WC-135 се появява в Европа и тогава спекулациите са, че ще лети за Сирия, където да провери за използвани химически оръжия (може и това да прави освен да засича радиация).

Рядко WC-135 се появяват в Европа, а сегашното му идване съвпада с нещо странно. През януари в Норвегия са засечени малки количества от Йод-131 в атмосферата. Това е радиоактивен изотоп на йода. В последствие до края на месеца той е засечен и във Финландия, Полша, Чехия, Германия, Франция и Испания.

Никой не знае на какво се дължат повишените нива на Йод-131 засечени през януари. Едно предположение е, че руснаците са извършили някакъв тест, но това не се потвърждава от другите начини за засичане на тестове с ядрени бойни глави - сателитни снимки и сеизмографски данни. Дали не е инцидент с някоя атомна централа? Всеки инцидент, в който и да е АЕЦ в Европа задължително трябва да се докладва, дори и да не е свързан с изтичане на радиация. Няма критични данни в последно време.

Йод-131 се използва и в медицинска апаратура и според някои високите замервания може да се дължат на няколко отделни малки инцидента, нещо което ми звучи твърде малко вероятно.

Източник

Едно зрелищно видео от Украйна. Избухване на подземен водопровод в Киев, Украйна.Леко се придвижваме към крими странните новини. През януари у нас:

Жена намери граната на улица в столицата

Не мога да не се "похваля", че и моят роден град се отчете подобаващо в криминалната хроника:

Прокуратурата в Ихтиман разследва незаконното държане на наркотици в Костенец

Иззеха незаконни пушки и боеприпаси от частни адреси в Ботевград и Костенец

Рекорд! 12 килограма хероин в Костенец!

Добре, че поне бе дрога, а не като това намерено в Германия:

Немската полиция е провела акция в ресторант в Берлин и е намерила карти за игра, на които е засечена радиация. Само някои карти обаче са били леко радиоактивни. Разследващите имат теория, че картите са облъчени нарочно от някои комарджии. Те вероятно носят миниатюрни детектори за радиация вшити в ръкавите на дрехите им и чрез тях засичат какви карти раздават на противниците си, когато е техен ред да раздават. Примерно маркирани са всички карти от една боя, или всички аса и т.н. варианти много. До какво ли не стигат хората само и само да спечелят на комар...

Източник


Замислям се, дали да не направя една дива спекулация - че засеченото радиоактивно замърсяване описано по-нагоре се дължи на облъчени карти за игра.Брей, много комарджии са се появили нещо...

С последната новина се връщам отново на родна територия.

Ето една новина, която няма да прочетете в информационните агенции, поне аз никъде не можах да открия информация за нея, нито в сайтовете на национални медии, нито в регионални нюз-страници. Явно е маловажна за тях. Единствено в социалните медии попаднах на споменавания за някакво гърбаво мостче, което някой вандал заливал с мазнина (олио?).


Поразпитах и се оказа, че мостът е в Казанлък. Пострадали са засега трима възрастни старци и една жена с дете. Изглежда не е естествен процес - да избива вода от кондензация, която да става на лед и хората да се подхлъзват. Мазнина си е, изливана нарочно от някой. За умишлеността на това деяние се съди по това, че откакто са сложени камери, няма повече излято олио на моста. // Източник

И така, как бе 2017 спрямо 2016 по тези теми? Със сигурност бе по-добра за пироманиаците и хората от клуба "Искам света да гори!", към който и аз понякога в пристъпи на мизантропия се присъединявам. За всички останали, тези, които искат да живеят в едно мирно и спокойно място, 2017 бе по-лоша (предполагам знаете, за ужасното убийство случило се на нова година в Нови Искър).

Но почакайте, най-лошото тепърва предстои - идва военно-политическия обзор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар