09 декември 2017

5 НЛО случая от Туумба, Австралия

Туумба е град в Австралия с над 100 000 жители. Освен с името си, което много напомня на българската дума "тулумба", той е забележителен и с някои интересни НЛО наблюдения.

От 1983 са записани 17 случая, вероятно за много повече очевидците не са разказали на никого. Не е ясно и преди 1983 колко случая има. Също така отделно от тази бройка има и наблюдения регистрирани в региона, а не около самия град.

Края на месец май 2008. 7:46 сутринта (поне според описанието, може би всъщност става въпрос за вечерта). Описание на самия свидетел:

Аз живея само на две улици от летището на Туумба. Аз вечерях навънка и гледах небето. Внезапно се появи апарат подобен на яйце, който се рееше на едно място в небето. Цветът му бе такъв, какъвто никога не съм виждал - може би дори бе нов цвят. Постоя около 40 минути, но на всеки 10 се местеше на ново място, като през цялото време го виждах. След това бързо прелетя през всички места, на които се е реел и започна да се издига докато го загубих от поглед.

3 ноември 2004, 8:15 вечерта. Млада жена е стояла в предния си двор и гледала на юг-югоизток. В посочения час видяла три ярки кръгли оранжеви светлини в небето. Образували триъгълник и били на разстояние една от друга колкото е бил половината им диаметър. Светлините почват да избледняват и напълно изчезват, но след няколко минути отново се появяват на друго място в небето. Жената и нейния баща наблюдават обектите до 8:45 след което се прибират вътре. Неин приятел, който живее на другия край на града наблюдава същите обекти, но в северна посока. Явно те са били между жената и приятеля.

24 декември 2000, 8:10 вечерта. Цели десет човека наблюдават ярка светлина движеща се ниско по небето от изток на запад. За 20 секунди започва да пада надолу като "падаща звезда". Първоначално е жълта след което става бяла с блед син оттенък. Има опашка. Прелита зад облаците. Оказва се в последствие, че радарът на близка военна база не е работел в този момент (случайност?). Не е ясно дали е щял да засече обекта, ако е бил включен.

12 юни 1999, 20:30. Двама човека виждат две неподвижни оранжеви светлини (това е по-времето преди да се разрази дрон-манията!). Тази светлина отдолу се преместила до горната след което изчезнала. Малко по-късно през същия ден, между 9 и 9:30 вечерта, са наблюдавани оранжеви светлини подредили се като диамант. Премигнали и се разхвърчали. Повечето падали надолу, но една летяла на горе. Всичките изчезнали в различни части на небето. Нямало звук. Повечето хора, които твърдят, че са видели вторите светлини, освен това са наблюдавали и нещо като лава. огън, пламък да пада от обектите. Някои твърдят, че светлините се разделили в две групи.Това се случва близо до летището.

21 август 2002, 19:15. Жена наблюдава оранжево-червена светлина на 40 градуса на юг. Изглежда сякаш е далеч (макар, че обикновено е трудно да се прецени за летящите обекти). По едно време прави бърз "зиг-заг". Жената шофирала и затова можела да поглежда само от време на време. По едно време взело да ѝ се струва, че светлината е доста по-близо. Не видяла премигващи навигационни светлини, нито чула звук от обекта. Жената работи в авиацията и е запозната със самолетите. Светлината се преместила от далечното си местоположение до близкото за едва една минута. По-късно очевидката се обадила във военната база и те и казали, че по това време е нямало техни хеликоптери в небето.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изчезването на една от най-добрите НЛО фотографии

Няма коментари:

Публикуване на коментар