22 ноември 2017

Мистериозни изчезвания в Япония - част V

Най-известното изчезване в Япония е това на 5 годишната Юки Ониши. 29 април 2005 е почивен ден и празник в Япония, ден на зеленината. Юки заедно с майка си и сестра си са в една гора в префектурата Канагава, за да събират бамбукови издънки. Денят е ясен и слънчев, в гората е пълно с хора, които ровят за коренчета. В 1:30 следобед детето намира първото си коренче и го дава да майка си, след което радостно отива да търси още.

Минават се 20 минути и Юки не се връща, затова майка ѝ отива да я търси, но малкото момиче го няма никъде. Други хора в района си припомнят как са я видели да рови за корени, но никой не е забелязал кога точно е изчезнала. Всички започват да я търсят, скоро идва и полицията, но и те не успяват да намерят детето. Това кара полицаите да доведат 5 обучени следотърсачески кучета, но и петте спират точно на едно и също място и не могат да продължат. Сякаш точно там Юки се е стопила във въздуха.

Търсенето се разширява, вече 3000 полицаи и доброволци участват в него, претърсват местността педя по педя, но не откриват нищо - дори и парче от дрехата на Юки. Дори едно близко езеро е претърсено, да не би детето да е паднало там, но резултатът е отрицателен. Единствената потенциална следа е това, че няколко хора са забелязали през деня на изчезването един неидентифициран мъж с голяма черна чанта, в която би могло да се побере малко дете. Това обаче е несигурна следа, защото през този ден много хора са с чанти за бамбуковите издънки и може мъжът да е носил именно корени в торбата.

От 2005 до сега много хора са се опитали да разплетат мистерията без резултат. Как е възможно някой да изчезне посред бял ден покрай толкова много хора? И защо кучетата губят следата?

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар