20 ноември 2017

Мистериозни изчезвания в Япония - част IV

На 4 юни 2001 52-годишната Юнко Йамагами не се появява на планирана бизнес среща, нито пък хваща бизнес полета си за Китай по-късно през деня. Колегите ѝ отиват до тях, за да проверят дали е добре. Тя живее в една къща заедно със съпруга си и неговата майка. В къщата обаче няма никой, автомобилът не е в гаража, дори семейното куче липсва.

Полицията идва и разследва в подробности къщата. Всичко изглежда нормално, макар задната врата да е отключена, няма признаци, че някой външен човек е проникнал вътре, няма следи от борба. В кухнята е оставена светеща лампа на масата, но почти всичко останало си е на място. Багажът на Йамагами е приготвен за пътуването ѝ до Китай, там са паспорта ѝ и 150 000 йени. Единственото, което изглежда, че липсва са няколко броя сандали и пижами. Дрехите за навън и обувките на обитателите обаче са си на мястото. Сякаш семейството и излязло само по сандали и нощници.

Полицията установява, че 26-годишната дъщеря на Йамагами е трябвало да дойде на вечеря предишния ден. Опитват да ѝ се обадят, но и тя самата липсва!

Не е известно никой от семейството да има врагове или връзки с престъпния свят. Винаги са изглеждали като нормални, щастливи хора. Единственото, което се установява със сигурност е, че колата им е била пред тях предишната вечер, но в 4:30 сутринта на 4 юни, когато е минал пощальона, вече я няма. Никой няма идея на къде са заминали и защо.Едва през 2007 случаят получава някаква развръзка. Разбира се какво се е случило със семейството, но не и защо. На дъното на едно езеро е намерен автомобилът им. Разложените тела на четиримата са вътре, всички вързани с предпазните си колани. Кучето също е там. Аутопсия не може да се направи, предполага се обаче, че са умрели от удавяне. Няма следи от насилие, тоест някой да ги е вързал насила в колата и да я е бутнал в езерото. Самоубили ли са се? А може би съпругът Масахиро Йамагами е подмамил всичките и ги е убил, включително и себе си? Тази теория обаче е доста съмнителна - как ще ги убеди да тръгнат всички по пижами и сандали? А може би нещо в къщата им внезапно ги е изплашило и те са се метнали на колата и са избягали....

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар