16 ноември 2017

Мистериозни изчезвания в Япония - част II

В първия случай от настоящата поредица споменах за теорията, че изчезналото момиче е отвлечено от севернокорейски агенти. Това е често предположение в Япония, когато някой изчезне, защото през 70-те и 80-те години наистина Северна Корея е отвличала японски граждани. Ето един пример.

На 12 юни 1978 22-годишната самотна майка Яеоко Тагучи оставя децата си в дневен център, след което тръгва към работата си. Нищо необичайно до тук - прави го всеки ден. Само че не пристига на работното си място, нито пък вечерта прибира децата си. Властите провеждат масирано издирване, снимките и се разпространяват навсякъде, но Тагучи не е намерена.

През 1987 се случва нещо несвързано, поне отначало, с горния случай - арестувана е една севернокорейската шпионка, която е обвинена в това, че е организирала взривяването на южнокорейския полет 858, един терористичен акт при който загиват 115 човека. Тя разказва пред съда, че е била обучена как да се впише в японското общество от жена на име Яеоко Тагучи. Дали разкритата шпионка си е измисляла или е целяла да изтъргува по-лека присъда с обещанието, че ще разкаже повече за изчезналата Тагучи? Едва ли думите ѝ са измислица, защото по-късно самите севернокорейски власти ще заявят, че Яеоко Тагучи действително е била в Северна Корея, но е загинала при автомобилен инцидент през 1986. От друга страна това нищо не доказва - севернокорейският диктаторски режим често лъже и за много по-големи и очевидни неща.

Историята обаче не свършва до тук. Поне няколко корейци, които са успели да избягат от Северна Корея са разказвали, че са виждали Тагучи жива. Последният такъв случай е от 2000.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Ким Чен Ун щял да спасява Земята от Нибиру

Няма коментари:

Публикуване на коментар