03 ноември 2017

Левитират ли скали в кристална мина край Мена, Арканзас?

Мена е малък американски град с около 5000 жители. Край него се намира откритата частна мина "Board Camp Crystal Mine" собственост на Орвил и Черил Мърфи. До скоро посетителите в нея са можели да ровят за кристали. Две неща будят учудване в мен - що за нещо е една "кристална мина"?? Кристалът не е скъпоценен камък като диаманта, изумруда и т.н., ами вид физическа подредба на структурата на твърдите тела. При кристалите съставящите атоми, молекули или йони са подредени в правилна, повтаряща се структура в трите пространствени измерения. Може да имаме кварцови кристали, диамантени кристали, солни кристали, дори снежинките може да образуват кристали. Та в тази връзка, за какви точно кристали са се ровили хората в мината?! Има разлика между един диамант и една бучка сол, и двете са с кристална структура, но цената им е коренно различна.

Второто, което ме заинтригува е, какъв е бил бизнес модела на тази мина. Тя е частна и предполагам собствениците ѝ са се мъчили да изкарват пари от нея. Едва ли безплатно са давали на всеки желаещ да се рови на воля в парцела им. Предполагам, че посетителите са плащали определена такса и са им обещавали, че всичко което си намерят остава за тях. Глупавите американци като чуят "мина за кристали" са си представяли кой знае какви скъпоценни камъни.

Независимо дали точно това е бил бизнес модела или някакъв друг, той явно не е работел, защото собствениците вече продават билети за друго - не да ровиш за кристали, ами да гледаш как камъни левитират и да търсиш истината, която е някъде там.

Семейство Мърфи твърди, че от февруари 2017 някои камънаци са започнали да се носят сами във въздуха. Освен това от мината са чувани странни звуци, виждани са и светещи сфери. Като доказателство хората прилагат няколко неубедителни клипчета. Долните видеа не са нищо особено за жалост, но честно казано, ако имах възможност и билетите не струват много скъпо бих посетил тази "кристална мина". Тя е достъпна и през нощта (собствениците не осигуряват очила за нощно виждане, сам трябва да си донесеш). Няма ли да е готино - топла лятна нощ, наоколо шумове от диви животни, а ти с приятели си седите в шезлонгите (също сам трябва да си ги донесеш) и си пиете бирата, говорите си и евентуално чакате нещо паранормално да се случи?

Източник
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)