23 ноември 2017

Руски градски легенди - червеното пиано

Едно малко момиче много искало да се научи да свири на пиано и затова за рождения ѝ ден родителите решили да и купят едно. В музикалния магазин, след като им продали пианото, им дали телефона на една стара жена, само тя в целия град можела да поправи инструмента, ако той се счупи.

Въодушевеното момиче веднага започнало да практикува върху пианото, но след няколко седмици започнали да я болят пръстите в горната си част. Родителите решили, че това е нормално, защото все още не е свикнала с натиска върху клавишите. Детето продължило да свири партитури, но все повече слабеела и бледнеела.

След един месец пианото се счупило. Хората извикали старата жена да го поправи. Когато тя дошла, помолила семейството да излезе извън стаята с пианото, за да не ѝ пречат да работи. След малко излязла от помещението и пианото наистина било поправено.

Момичето продължило да практикува, но ставала все по-болнава, вече едва ходела. Тогава пианото се счупило отново. Хората отново извикали старата жена и тя отново им казала да останат извън стаята. Този път обаче родителите били любопитни и решили да видят през ключалката как жената успява толкова бързо да оправи един такъв деликатен инструмент. Те видели как бабичката изважда от пианото буркан с някаква червена течност и започва да я пие.

Родителите веднага извикали милицията, която дошла още преди старицата да си е тръгнала. Това в буркана било кръв! Оказало се, че в клавишите има съвсем малки, невидими с просто око, иглички. Те предизвиквали микроскопични наранявания на пръстите на момичето, от които изтичала кръв, която се събирала в буркана. Пианото било така направено, че щом буркана се напълни, инструментът уж да се счупи, за да извикат старицата.

Бабата-кръвопийца била арестувана.

Източник

1 коментар: