26 ноември 2017

КИНО МИСТЕРИКА - епизод 2 (26.11.2017)

В първото издание на кино рубриката на Мистерика показах първата част на "Нещото в апартамента". Споменах, че не виждам голям замисъл в това филмче. След това обаче изгледах част II и вече мога да кажа, че сякаш се прокрадва някакъв смисъл. Изгледайте го и вие, кратко е, едва 3:54 минути.Ако развият сюжета може да се получи доста добра история. Дано да не ни се налага да чакаме за част 3 нови 2 години (първата част излиза през 2015, а втора е направена през 2017).

*************

А сега нещо малко по-различно. Поради новата рубрика реших да отида на кино, за първи път от повече от 20 години! Да, признавам си, падам си повече по книгите отколкото по филмите :D Понеже понякога страдам от внезапни пристъпи на мързел, реших да издиря някое близко до квартирата ми кино. Така открих:


Оказа се приятно местенце с 3 малки зали в подземието. Билети продават в кафето на партерния етаж. Звукът в залата бе добър, а седалките си имат поставки за чаши. Извинете ме, ако това последното е нещо тривиално вече, но едно време в кината нямаше такива екстри и не бях виждал кино с поставки за чаши. Няма проблем да пиеш алкохол вътре, поне няколко човека влязоха в залата с чаши червено вино, а един се намъкна с чаша уиски (поне на такова ми заприлича).

Естествено имам и забележки. Едната е, че персоналът ми се стори малко намусен, ама и ги разбирам - цял ден бачкат до късно. Другото е, че на сайта на културния център са дали имената на филмите, но не и повече информация за тях, трябва сам да си ровиш в Интернет, за да видиш за какво става на въпрос.

Като цяло препоръчвам това кино, харесвам такива алтернативни места, те са по-различни от големите скъпарски кина по моловете. Може пък някой път заедно с читатели да отидем на някоя прожекция.

А какво точно гледах ли? 6 бразилски късометражни филма. Не бяха нещо особено, но тук ревюто ми не е за тях, а за самото кино.

*************

Завършвам тази кино подборка със "Slaughterbots". Показаното съвсем скоро може да не е фантастика, а реалност....

Година: 2017
Език: английски
Продължителност: 7:47

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)