11 октомври 2017

Обсебени от духове туристически пътеки в Америка - част III

Пещерата на дявола

Местоположение: Гетисбърг, Пенсилвания

Гетисбърг е сцена на най-кървавата битка от времето на Американската гражданска война. Дори и днес това събитие продължава да е травма за американците. Ето едно доказателство за това:


При над 50 000 загинали, не е чудно, че мястото се свързва с появата на привидения. Най-обсебеното от духове място е Пещерата на дявола. Мнозина туристи разказват как там са имали проблеми с електрониката си - най-вече камери и фотоапарати. Напълно заредени батерии се изтощават за секунди, а който все пак успее да направи снимка, често вижда на нея замазани силуети на войници. Самите хора също са виждали внезапните появи и изчезвания на призрачни фигури.


Спрус рейлроуд трейл

Местоположение: Националният парк Олимпик, Вашингтон.

Тази пътека минава покрай езерото Кресценд насред гората. Именно в него живее духът известен като "лейдито от езерото". През 1937 жена на име Хели Уатам Илингуорд е убита от съпруга си. Той завива тялото ѝ в одеяло и го хвърля в езерото. Странно, но три години по-късно трупът изплува на повърхността. Още по-странно - когато разгръщат одеялото, тялото на Хели е напълно запазено и не показва никакви признаци на разлагане. Съпругът е арестуван и изпратен в затвора. Духът на жената обаче продължава да обикаля наоколо. Виждали са я да ходи по повърхността на водата. Когато е на пътеката, тя вика за помощ. Нищо неподозиращите туристи, които се втурнат да ѝ помогнат, са заплашени от това да бъдат завлечени на дъното.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар