16 октомври 2017

Игра: като Уиджа, ама с карти

Деца и непораснали деца, представям ви поредната игра! Тя е лесна и не толкова опасна като някои предишни игри описани тук. През годините много хора са питали от къде да си намерят дъска Уиджа. Обикновено им давам съвет сами да си направят, но ето, че могат да практикуват този заместител с карти. За разлика от истинската Уиджа, където "духът" (или който там мести показалеца) изписва цели изречения, тук може да получите само отговори "да", "не", "може би" и "не знам".

За целта на настоящата игра ви е нужна колода от 52 обикновени карти (махнете жокерите), както и сол, свещ (желателно в свещник или някакъв съд, за да не падне), запалка (или кибрит) и тиха тъмна стая. Можете сами да я играете, може и с приятели. Ако сте повече от един човека, определете кой ще бъде водещ.

Можете да играете играта по всяко време на денонощието, но за по-голям ефект е добре това да става по тъмно. Затворете се в тихата стаичка. Ако е ден, завесете прозорците. Ако сте двама, седнете един срещу друг. Ако сте трима или повече, седнете в кръг.

Поставете свещта близо до вас и я запалете. Сложете колодата между играчите или пред вас, ако сте сам/а. Поръсете малко сол върху картите. Всички играчи трябва да разбъркат колодата като се почне от Водещият и се върви по посока на часовниковата стрелка.

Водещият поставя 18 карти с лицето надолу между играчите. Картите трябва да са разположени ето така:


Водещият трябва да попита - "има ли духове желаещи да говорят?" и да си постави ръката на разстояние малко над първата карта за няколко мига, след това последователно си мести ръката над всяка карта. Ако му се стори, че усеща топлина над някоя от картите, той или тя трябва да я обърне.

Ако картата е купа, отговорът е "Да".
Ако е пика, е "Не".
Ако е каро, отговорът е "Може би" (духът се прави на интересен? Или не е дух, а демон???)
Ако е спатия, отговорът е "не знам" (духът е пиян :D)

Ако отговорът е "Да", може да продължите с играта - премахнете обърнатата карта и от тестето поставете нова карта на нейно място, отново с лице надолу.

Ако отговорът е "Не", преминете към частта "Затваряне на играта" (Много е важно да затворите играта! Да не стане като с играта с книгата и една читателка...)

Ако отговорът е "Може би" или "Не знам", продължете играта с повишено внимание. Ако в някой момент някои от играчите усети нещо странно - докосване, шепот и т.н., веднага преминете към затваряне на играта.

Ако водещият не усети топлина над никоя карта, преминете към затваряне.

Всеки играч може да зададе въпроси на картите (редувайте се по часовниковата стрелка). Пита въпроса и преминава с ръка над картите. Ако усети топлина, обръща съответната карта и вижда каква боя му се е паднала. Отново купа значи "Да" и т.н. Обърнатата карта се заменя с друга. Когато решите, че сте питали достатъчно, затворете играта.

ЗАТВАРЯНЕ НА ИГРАТА:

1. Първият играч казва "Чао".
2. Изгасете свещта.
3. Съберете картите и ги посипете с малко сол.
4. Водещият разбърква тестето. Никога повече не го използвайте за каквото и да било, най-добре го изгорете.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Какво е радиестезията

Няма коментари:

Публикуване на коментар