22 септември 2017

Измамници: чикагският фантом

Това лято някои хора (в САЩ) бяха много въодушевени от появата на така наречения "чикагски фантом", подобното на Мотман същество, което уж било виждано в американския град Чикаго. Първоначално и аз дори се развълнувах, но със всеки следващ случай все повече се убеждавах, че всичко е една измислица. Толкова много наблюдения, десетки свидетели и....почти никакви снимки?!

Към този момент предполагаемите случаи не са един и два, а цели 42! Събрани са в списък ето ТУК. Отворете след няколко дни страницата, списъкът ще е нараснал и все така няма да има снимки, за какво говорим....

Всичко на всичко, снимките са две. Първата съм я давал в предишна статия (ще я дам отново в края на тази), сега ще обърна внимание на втората фотография. Ето я:


Да оставим на страна, че това прилича на обикновена птица в далечината. Това не е най-важното, много по-сериозно е, че снимката е фалшива. Това е установено от една паранормална изследователка, която е увеличила размера (всеки може да направи това). Така ясно се е видяло, че "фантомът" е с различна резолюция от небето около него - той е на квадратчета, като те самите образуват почти правилен квадрат около него - явно това е областта, която е маркирана в друга снимка и копирана. За сравнение вижте дърветата в долния ляв ъгъл на увеличената снимка - те също са на квадрати, но не може да се каже, че има рамка около тях.Същата техника е приложена и към първата известна фотография на "фантома от Чикаго", но не е установено да има разлика в резолюциите между обекта в небето и останалите обекти на снимката. Това обаче все още не значи, че е заснет реален криптид, не може да се разбере какво точно е снимано.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Чикагският фантом - измама?
Първа снимка на Чикагския фантом
Летяща сърна с прилепски крила?

Няма коментари:

Публикуване на коментар