27 септември 2017

Кодирано писание от 1676 разчетено с помощта на тъмната мрежа

През 1676 монахинята сестра Мария от манастира Палма ди Монтечиро в Сицилия (на долната снимка) изпада в умопомрачително състояние и разговаря с Дявола (или поне така твърди). Когато идва на себе си, тя вижда, че е написала няколко неразбираеми писма.


До наши дни е оцеляло само едно писмо. През изминалите три века откакто е написано, никой не е успявал да го разчете. През август научният музей в Сицилия се заема с тази задача. И о, чудо! Те успяват! Как? С помощта на софтуер разработен от разузнавателните служби и намерен в Тъмната мрежа. Как този свръхсекретен програмен код се е озовал там? Явно е откраднат от хакери и качен в това тъмно Интернет място. Повече за тъмната мрежа съм писал в тази статия:

МЕГА СТАТИЯ (16+): из дебрите на Тъмната мрежа

Италианските учени първо пробвали алгоритъма върху текстове написани на древногръцки, арабски и латински, както и с рунически символи. Програмата ги разчела. Накрая ѝ подали и писмото на сестра Мария. Изведнъж всичко станало разбираемо. В текста пишело богохулни неща - че Светата троица са "мъртва тежест" и че основния принцип на католическата доктрина не работи за никого. Сякаш наистина самият Дявол е диктувал думите. Днешните специалисти по-скоро биха диагностицирали монахинята като шизофреничка чуваща гласове.

Източник

На мен друго ми е по-интересно - този софтуер. Явно тайните служби имат капацитета да разбият редица древни загадки свързани с шифровани текстове. И още по-явно не го правят, тях ги интересува само да си разбиват взаимно кодовете. Ако не беше "изтекъл" този софтуер, скоро нямаше да бъде разчетено това "дяволско писмо". А може би все пак секретните агенции се занимават с древни писания, както твърдят някои конспирации, просто не го казват пред обществеността (все пак са тайни организации). Може би отдавна са разчетени редица древни шумерски глинени плочици, документи пазещите се в дълбокия архив на Ватикана и тайнствената писменост на инките състояща се от поредица възли. Може би в тях се разказва за древни извънземни посетили Земята и за други невероятни неща случили се в миналото....


Няма коментари:

Публикуване на коментар