26 август 2017

Ядрени бедствия във филми: By Dawn’s Early Light (1990)

Макар това да не е най-любимият на читателите тип статии, започвам нова поредица посветена на филми с обща тема. В случая темата е ядрена атака / война или радиационно бедствие по принцип. Режисьорите редовно експлоатират страховете на хората, а това, че половината свят може да бъде унищожен с едно натискане на копчето е един от най-големите страхове за последния век. В момента тези опасения отново са на дневен ред заради напрежението между Северна Корея и САЩ. Дали някой от двамата ръководители-идиоти на тези държави ще разпореди фаталното нападение?

"By Dawn’s Early Light" може да се преведе като "На зазоряване". В този филм се разглежда интересен сценарий - ядрена война между САЩ и СССР предизвикана обаче от друг. В случая това са група руски дисиденти, които се надяват, че в една разразила се пълномащабна война съветският диктаторски режим ще рухне. Нещата обаче се усложняват. Правителствени и военни лидери търсят решения. Всички мислят президента на Америка за мъртъв, наследникът му е опасно патриотарски настроен...но да не издавам повече от филма.

Източник

Видях, че в момента тази кинопродукция е качена в YouTube, но нищо чудно да я свалят скоро заради авторските права. Затова давам и трейлър и целия филм.

ТРЕЙЛЪР:ЦЕЛИЯТ ФИЛМ:ПОДОБНИ СТАТИИ:
За почитателите на "Досиетата Х": "Crazyhead"
За почитателите на "Досиетата Х": "Californication"

Няма коментари:

Публикуване на коментар