09 август 2017

Тайният космически флот на Земята

Това не е новопоявила се теория, съществува от години, но странно, досега поне аз не знаех за нея. Но нека започнем от начало цялата история, тук-там съм добавил мои забележки.

На 11 юни 1985 тогавашният президент на САЩ Роналд Рейгън присъства на обяд на група американски учени занимаващи се с космоса. Вечерта той ще напише в дневника си:

"Обядвах с топ 5 от най-добрите космически учени. Беше впечатляващо ... Научих, че нашите възможности са такива, че можем да изведем в орбита 300 души."

По онова време Щатите имат 5 совалки всяка с възможност да превозва до 8 астронавти. Дали президентът нещо не е разбрал правилно какво са му казали учените? Няма да е изненада, все пак често президентите на САЩ са доста глупави, последните два примера са Джордж Буш Младши и разбира се Доналд Тръмп. А може би това за 300-те човека в космоса е съвсем вярно, може би Америка има някакви тайни кораби...

През 1993 д-р Бен Рич, изпълнителният директор на Скънк Уъркс към Локхийт Мартин, изнася реч през група инженери като накрая на изложението си показва изображение на странен летателен апарат, невиждан до тогава. Краткият му коментар е:

"Ние сега имаме технологията да заведем Извънземното вкъщи."

Шегувал ли се е или е загатнал за нещо съществуващо, но прикривано от обществото?Историята продължава да се развива. През 2002 един системен администратор от Шотландия успява да проникне в редица защитени от външен достъп американски правителствени сайтове. Това е Гари Маккинън (на снимката), който ще премине през истински кошмар през следващите години.

Маккинън търси доказателства, че САЩ прикриват истината за извънземните и за свободната енергия. Той открива информация в сайта на военноморските сили за масивен международен флот начело на който стои Америка. Той носи името "Слънчев страж". Шотландецът постепенно започва да се съмнява, че става въпрос за обикновени кораби плаващи в океана и проумява, че всъщност това са космически кораби. Не стига това, ами на борда на някои от тях изглежда има извънземни, поне такива мисли навяват записите за трансфери на "не-земни" офицери от един кораб на друг.


Маккинън продължава да се рови из правителствените системи и сайтове цели 18 месеца. Открива, че флотилията се състои от 8 цигароподобни кораба, всеки дълъг колкото две футболни игрища и 43 по-малки кораби. Базата им е в Далгрен, Вирджиния. Също така технологията за направата на корабите е придобита чрез реверсивно инженерство т.е. на базата на извънземен кораб - катастрофирал на Земята или предоставен доброволно от извънземните.

Маккинън е заловен в момента, в който се опитва да свали снимка на един от големите цигароподобни кораби. Доста години ще прекара в британския арест чакайки решението на съда - да бъде или да не бъде екстрадиран в САЩ. В Америка го заплашва много голямо наказание. През 2010 британският съд все пак отхвърля американското искане за екстрадация заради влошеното психично здраве на Гари. Той най-накрая е свободен. През всичките тези години той не се отказва от историята си и наистина твърди, че е открил информация за таен космически флот.

Измисля ли си? Превъртял ли е от дългото стоене зад решетките? През годините много хора са виждали НЛО подобни на пура над различни части на Земята. Тези цигароподобни обекти са известни в уфологията доста преди историята на Гари. Това все още не потвърждава нищо.

Появяват се и анонимни източници, които твърдят, че са работили по проекта за този извънземен флот, дори и един човек, който твърди, че е армейски капитан и е пилотирал един от корабите. Това обаче отново нищо не значи - човекът пази абсолютна анонимност и няма как да бъде потвърдена историята му.

Тогава обаче се случва нещо забележително. Британският изследовател Дарен Перкс изпраща запитване по закона за достъп до информацията до Министерството на обраната на САЩ. Той директно пита за "Слънчев страж". Най-неочаквано получава директен отговор. От департамента по отбраната му съобщават, че действително е имало космическа програма с такова име, но тя не е била към тях, а към НАСА. Президентът (не е уточнено точно кой) я е прекратил. Значи все пак "Слънчев страж" поне като име не е измислица на Гари Маккинън, а това прави по-голяма и вероятността и другите неща да са верни!

През следващите години ще се появяват и други откъслечни сведения, но никое няма да е окончателно доказателство за това, че тайният земен флот наистина съществува. Скептиците твърдят, че няма как едно такова мащабно начинание да бъде прикрито. На тях вярващите им отговарят, че и преди е имало големи тайни проекти, които са били успешно прикривани, още повече, че ако се вярва на слуховете, този флот е наистина интернационален - в начинанието освен САЩ участват още Канада, Австралия, Русия, Италия, Австрия и Великобритания (вероятно и други). Тоест проектът е разпръснат и се изгражда на много места - така е по-лесно да се прикрие.

Друга скептична опорна точка е, че щом флотилията има добра цел - да пази Земята, то няма защо да крият информацията за нея от хората. Щом властите нищо не казват, значи я няма. Отговорът на този аргумент е, че ако признаят за съществуването на тези кораби, трябва да признаят и за извънземните, а това може да доведе до паника и световен икономически крах.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Аресибо е получил странен извънземен сигнал
Има ли яснота относно последните странни космически сигнали?
10 конспирации и загадки свързани с космоса (ВИДЕО)

1 коментар:

  1. Най-вероятно съществува такава организация на големите държави, която да следи за евентуална "космическа атака".

    И скоро се бяхме събрали с едни приятели и вместо да обсъждаме как правителствата крият от нас извънземните(както обикновенно), се заприказвахме за теорията: Дали пък избощо имат някаква информация за извънземните? :D (Което е доста притеснително)

    ОтговорИзтриване