07 август 2017

Голямата измама със златото

Давам поредното клипче от канала "Alltime Conspiracies", този път обаче смятам тази конспирация за твърде важна и ще кажа няколко думи.

Във видеото се разказва за силните съмнения, че голяма част от търгуваното по борсите злато не съществува. При парите е така и това отдавна е ясно. Банките дават повече заеми отколкото имат реални средства. Ако всички вложители решат да изтеглят депозитите си в един и същи момент, банката просто няма да има достатъчно пари да им плати.

Според някои същото е и при златото. Търговските къщи опериращи със злато продават само хартийки на своите клиенти, които искат да търгуват на борсата с благородния метал. Реалното злато "стояло на сигурно", даже търговските къщи вземат такси за физическото му съхранение. Поне няколко клиенти обаче поискали да си получат реалното злато и така били разкрити манипулациите. Въпроса е дали това са единични случаи или е масова практика сред търговците на злато и други метали. Когато истината се разбере, ще последва паника (всички, които имат хартийки, ще разберат, че нямат нищо, а са платили солидни суми за златото), цените на борсите ще се вдигнат нагоре, това ще повлече икономиката към колапс....

Няма коментари:

Публикуване на коментар