04 август 2017

Няколко интересни факти


През септември 2015 в научното списание Nature се появява статия, според която общия брой на дърветата на Земята се оценява на малко над 3 трилиона. В същото време НАСА оценява броя на звездите в Млечния път на между 100 и 400 милиарда. Тоест излиза, че дърветата на нашата планета са повече от звездите в нашата галактика.Оксфордският университет е доста по-стар от империята на ацтеките. В него започва да се преподава през 1096 година, истинският му разцвет обаче започва след 1167, годината в която Хенри II забранява на английските студенти да учат в Париж.

Империята на ацтеките се създава през 1428 след обединението на три градове-държави. Унищожена е през 1521 от испанските конкистадори.

И макар университетът в Оксфорд да е по-стар от ацтеките, то има други индиански цивилизации, които са по-древни от него - като олмеките например.


Всички знаят, че компанията Ейпъл е основана от Стийв Джобс и Стийв Возняк, но това е само част от истината. Имало е и трети съосновател, забравен от историята. Това е Роналд Уейн. Тримата основават Ейпъл на 1 април 1976. Уейн създава първото лого, пише съдружническия договор, както и ръководството за първия компютър Apple I, тоест работата му не е никак малка. По-малко от две седмици по-късно обаче той продава своите 10% в компанията на другите двама за 800 долара. По закон, ако една компания фалира, то на съдружниците може да се отнеме всичкото им имущество. От това се страхува Уейн. Ако не беше продал дела си, днес той щеше да възлиза на 75.5 милиарда долара.


Източник

1 коментар:

  1. И как да го коментираме това? Намеса на извънземни, някаква конспирация или лоша съдба? Има ли правилен отговор защо човекът така е направил за да пропусне своят шанс?

    ОтговорИзтриване