14 август 2017

Изчезвания в долината на смъртта: немските туристи от 1996

През юли 1996 четирима германски туристи от Дрезден са на посещение в САЩ. Това са 27-годишната Корнелия Мейер с 4-годишния си син Макс и нейният 34-годишен приятел Егберт Римкус с 10-годишния си син Георг Вебер. Те наемат ван и се отправят към Долината на смъртта. Това със сигурност не е най-доброто време за посещения понеже региона е връхлетян от топлинна вълна поставяща нови температурни рекорди. Германците тръгват от хотела си в Лас Вегас на 22 юли. Спират в един туристически център където си купуват книга посветена на долината и карта. Това е последният път в който са видени живи.

Обратният им полет за Германия е на 29 юли, но групичката не се появява на летището. Веднага започва издирване. Намерено е нещо странно в един стар изоставен миньорски град в Каньона Уорм Спрингс, намиращ се в Долината. Там е поставена книга за посетители и всеки, който мине, може да запише нещо. В нея на немски език е записано - "ние ще минем през прохода Кони Егберт Георг Макс". Не е ясно какво точно са имали в предвид под "прохода". Властите решават, че става въпрос за проходът Менгел, отдалечен и зле поддържан неасфалтиран път в югозападната част на Долината на Смъртта. Хората обаче не са открити там.

Едва на 23 октомври самолет търсещ наркотрафиканти забелязва вана им на едно място в долината далеч от всякакви пътища и туристически атракции. Хората ги няма, вратите на возилото са заключени. Вътре има фото лента, празни бутилки от вода, спални чували, туристическа брошура, внимателно сгънат американски флаг (вероятно купен като сувенир), както и една единствена детска обувка. Няма обаче портфейли, паспорти, ключове. Около автомобила няма и стъпки! Все едно са се изпарили във въздуха. Недалеч от колата е намерена празна бирена бутилка, но не е сигурно, че тя е оставена от германците, може да е от предишни посетители.През следващите години какви ли не теории ще се появят във връзка с изчезването на тези хора. Може би са попаднали на наркотрафиканти, които са ги убили и са скрили телата. Може би са инсценирали собственото си изчезване и живеят нов живот някъде другаде. Даже някои смятат, че са отвлечени от извънземни.

През 2009 двама летовници минават през отдалечен район на пустинята Мохаве. Те попадат на човешки кости разпръснати из пясъка и храстите. Наблизо е намерен и паспорта на Корнелия Мейер. Патолозите установяват, че костите принадлежат на възрастни мъж и жена. Не може да се установи със сигурност обаче дали това са Корнелия и Егберт, защото климатичните условия в този район са екстремни и всякаква ДНК е унищожена. Дори и да са те, къде са двете деца?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Снимки и изчезвания: Дейлен Пуа
Снимки и изчезвания: Чарли Нунан
Хора изчезват, двойници се появяват: Паулин Пикард

Няма коментари:

Публикуване на коментар