25 юли 2017

Убити от криптиди

Много скептици ще ви кажат, че криптиди не съществуват. А аз какво да ви кажа, за "несъществуващи" животни те могат да бъдат доста смъртоносни.

Теодор Рузвелт е 25-тият американски президент. През 1892 излиза книгата му "The Wilderness Hunter" (Ловецът в дивото). В нея има описана една доста странна история. Двама трапери били на лов в доста затънтена местност край реката Уиздъм в Монтана. Няколко поредни вечери те откривали, че някой им е ровил в лагера докато са на лов, освен това чували странни писъци в далечината.

Накрая ловците решили да се махнат от мястото. Двамата тръгнали в различни посоки, всеки за да прибере собствените си капани. Когато единият от мъжете се върнал в лагера, той намерил мъртвото тяло на своя другар. Вратът му бил счупен, а по цялото тяло имало ухапвания. Освен това наоколо имало оставени големи стъпки от някакъв звяр придвижващ се на два крака. Оцелелият трапер веднага избягал от мястото като зарязал всичката си екипировка. Бигфут ли е убил човека?

Следващият случай е сравнително скорошен На 2 октомври 1999 малко момче на име Джарид Атадеро изчезва в каньона Подур в Колорадо. То е там на разходка със семейството си. Единственото открито от детето е един зъб и част от череп, както и парцаливи останки от дрехи, по които обаче няма никаква кръв. ДНК тестовете дават странен резултат. По зъба има генетичен материал от два индивида. Пробите не съвпадат с характерните за планински лъв (вид дива котка), въпреки това властите ще тиражират именно тази версия - че детето е убито от този хищник. Непознато на науката диво животно ли е намесено? Може би никога няма да разберем.

Един от най-драматичните случаи свързан с криптиди се разиграва на 25 март 1962 край бреговете на Флорида. Едуард Браян Макклири и няколко негови приятели се гмуркат до останките на стар кораб. Внезапно се разразява буря и се спуска мъгла.

Скоро младите мъже виждат от водата да се издига нещо подобно на телефонен стълб с лампа накрая. Не след дълго разбират какво е това - вратът на морско същество подобно на воден динозавър. То напада хората. Единствено Макклири се спасява като се изкача на част от потъналия кораб, която се подава над морето. Стои там цяла нощ и едва на сутринта се осмелява да доплува до брега. Той е жив и до днес и все така твърди, че именно морско чудовище ги е нападнало.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Два гигантски хуманоидни прилепа в Чикаго
Пореден случай на летящ хуманоид от Чикаго
Демон / криптид с татуировки

Няма коментари:

Публикуване на коментар