23 юли 2017

Китайският тунел връщащ времето назад

Странна аномалия се е появила в китайската провинция Гуейджоу. Пътен тунел предизвиква промяна на часа на мобилните телефони на шофьорите, които преминават през него - точно с един час назад. Други часовници - ръчни или тези на самия автомобил не са засегнати. Тунелът е дълъг 400 метра, построен е преди няколко години, но едва през 2012 се появява този феномен.

Ето типичният сценарий. Да кажем влизате в тунела в 7:00, след пет минути излизате от другия край (в 7:05), но телефона ви показва 6:05. След малко той се синхронизира с мобилните клетки и започва да си показва верния час. Това се случва с около 80 процента от преминаващите през тунела.

Според някои на мястото има някаква аномалия свързана с магнитното поле на Земята, други мислят, че някоя близка мобилна кула (клетка) не е наред и тя връща времето назад. Телефонната компания е правила проверки, но не са установили някакъв технически дефект. Накрая идва най-странната хипотеза - че някак си тунелът предизвиква пътуване във времето, което поне засега се отразява само на мобилните телефони. Кога ли ще започнат да изчезват хора и цели автомобили....

Източник

Тази новина е от 2013, но ми попадна едва наскоро. Горе-долу по същото време излезе тази местна новина от България:

14-метровият жп тунел Елин Пелин - Костенец ще е най-дългият у нас

Случайно съвпадение, че попадам на две новини за тунели в рамките на ден-два? Може би съдбата иска да каже нещо. Може би нашият тунел също ще започне да предизвиква аномалии. Нямам търпение да го построят, често пътувам по тази линия.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Портали към други светове: Онгс Хат
Портали към други светове: какви ги вършат с Големия адронен колайдер
За почитателите на "Досиетата Х": "The Twilight Zone"

Няма коментари:

Публикуване на коментар