02 юли 2017

Снимки и изчезвания: Тара Калико и Майкъл Хенли

Майкъл Хейли (9 г.) изчезва на 21 април 1988 докато е със семейството си на планински излет в щата Ню Мексико, САЩ. Властите организират масивно претърсване, но не го откриват.

Тара Калико (на снимката) е 19 годишна, живее в Белен, Ню Мексико, но няма абсолютно никаква връзка с Майкъл. Момичето излиза от вкъщи около 9:30 сутринта на 20 септември 1988. В добро настроение е и излиза да покара колело и въпреки това казва нещо странно на майка си - да я потърси, ако не се върне до обяд. Защо и е било да казва това? Имала е предчувствие, че нещо ще се случи или самата тя е планирала нещо?

Е, Тара не се връща до обяд и майка ѝ тръгва да я търси. Единствено намира край пътя аудио касетката, която дъщеря ѝ е слушала на уокмена си.


Властите са уведомени за изчезването на момичето и скоро започва издирване. Установява се, че последно е видяна от някой около 11:45 да кара колелото си по пътя и да слуша уокмена си. Зад нея карал светъл Форд 1953 с кемпер, но не е ясно дали той има нещо общо с изчезването. Масивното претърсване на района единствено открива парчета от счупения уокмен. Полицията има съмнения, че всъщност Тара е избягала сама от вкъщи заради репликата към майка ѝ, когато е излизала.

На 15 юни 1989 обаче е намерена една зловеща снимка. Това се случва във Флорида, на над 2000 км от Ню Мексико. Снимката лежи на паркинг пред магазин и показва вързани и ужасени млада жена и малко момче. Предполага се, че е направена във вътрешността на превозно средство. Момичето доста прилича на изчезналата Тара Калико, майка ѝ е напълно убедена, че това е тя, дори твърди, че различава едва забележим белег на крака ѝ. До вързаната жена може да се види копие на книгата "Моята Сладка Аудрина" от В. С. Андрюс. Това е любимият автор на Тара, което е още едно непряко доказателство, че момичето на снимката е именно тя. От друга страна книгата повдига и някои въпроси - кой психопат отвличащ хора ще се интересува какво обичат да четат жертвите му, че да им дава книги? Но кой знае, начинът на мислене на такива хора е труден за разбиране.

За момчето се смята, че това е изчезналият Майкъл Хенли.


Очевидци разказват на полицията, че на мястото където е намерена снимката е бил паркиран бял товарен ван, може би в самия него е направена фотографията. Шофьорът е мъж с мустаци на 30 и няколко години. Той обаче никога не е намерен.

Цялата история е подета от няколко национални телевизии. Снимката е видяна от милиони. Мнозина се обаждат със сведения, но за жалост никоя следа не се оказва достоверна.

Случаят става още по-загадъчен след като през 1990 е намерено тялото на Майкъл Хенли близо до мястото където е изчезнал. Аутопсията показва, че е умрял от изтощение в дивата природа. Няма следи от насилие или от каквото и да е присъствие на други хора. Тоест излиза, че вързаното момче от снимката не може да е Майкъл. Освен ако разбира се не обмислим възможността Хенли да е отвлечен и след време върнат на мястото на отвличането, където да е умрял от изтощение. Това обаче е почти невероятно, затова остава открит въпроса кое всъщност е момчето на снимката.

Теориите за този случай не са една и две. Според някои хора, това не е Тара на снимката, а някой който по случайност много прилича на нея. Други пък продължават да мислят, че Тара сама е избягала от вкъщи и снимката е просто нейна груба шега, един вид погажда номер на всички като ги кара да мислят, че е отвлечена.

Източник

Това е поредният случай, който може би никога няма да бъде разгадан. Истината може да е съвсем проста, а може да е по-удивителна и от най-смелите предположения.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Странното изчезване на Денис Мартин

2 коментара:

  1. Анонимен02 юли, 2017 09:08

    Хм... Доста странно. Доста...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен02 юли, 2017 14:33

    Не изглежда уплашена колкото момчето ,този случай е разглеждан в много предавания. В едно дори бяха казали,че познати на семейството са я виждали да движи с членове на мексиканската мафия тъй,че сигурно са искали откуп за момчето а тя е съучастничка

    ОтговорИзтриване