09 юни 2017

Още проблеми в MUFON - рибата се е вмирисала откъм главата

През март т.г. публикувах тази статия:

Проблеми в MUFON

В нея разказах за една регионална директорка в организацията, която се е вманиачила в сферите и си мисли, че всички НЛО случаи могат да бъдат обяснени с тях. Освен това има страшно непрофесионално отношение към полевите изследователи. Мислех си, че това е изолиран случай, но май съвсем не е така и "рибата се е вмирисала откъм главата". Което е жалко, MUFON е най-голямата неправителствена организация проучваща феномена НЛО не само в САЩ, ами в целия свят. По-големи от нея са единствено предполагаемите секретни правителствени служби, които изследват извънземните. Но MUFON все повече се превръща в посмешище...

Джон Вентре (John Ventre) е щатски директор в MUFON отговарящ за Пенсилвания. Наскоро той си е позволил да публикува във Фейсбук доста дълъг расистки коментар нямащ нищо общо с темата НЛО. Вместо това се е отдал на конспирации как всички реклами атакуват белите и ги представят като некомпетентни, как новото шоу по Netflix (Dear White People, Скъпи бели хора) е геноцид срещу белите, как черните не искат белите да се самоорганизират и как черните са нямали дори календар и не са познавали колелото преди да ги срещнат белите и т.н.


Чудно ми е какво е пушил!? Но с Вентре (или както там му се произнася фамилията) няма да се занимавам. Всеки има право на свое мнение, дори и да говори пълни глупости, а ако става за въпрос във Фейс-а има и по-ужасни неща. Проблемът е как е реагирало ръководството на MUFON на критиките. А критики има - щом ти е дадена свобода на словото, трябва да приемеш и правото на другите да те критикуват.

Мнозина други членове на MUFON, както и несвързани с организацията паранормални изследователи са разкритикували описаните по-горе небивалици. Шефовете на MUFON са ги нарекли "хейтъри" и "хора желаещи да провалят организацията", а никой от критиците няма за цел да унищожи MUFON! В резултат на непремерените изказвания на ръководното тяло, мнозина други щатски директори, както и редови изследователи са си подали оставките. Демек малкото кадърни хора напускат.

Източник

Междувременно попаднах и на още нещо относно Джон Вентре. Той вярва, че извънземните са демони и всички НЛО случаи може да се обяснят с тях. Който не е съгласен с мнението му е "слуга на сатаната".Какво общо има всичко това с "Мистерика"? Пряко нищо, но това е още една страница от противоречивата история на Уфологията, а и е много жалко, че все по-малко стават стойностните изследователи и организации (MUFON бе от тях но вече явно не е, щом имат говори отговори на феномените - я сфери, я демони). Опасявам се, един ден да не достигнем до там единствените останали източници на паранормални истории да са чуждестранните аналози на българските медии от рода на Шок, Брадва, Пик...

9 коментара:

 1. Анонимен09 юни, 2017 07:33

  Човече,наистина харесвам блогът ти ,но тук наистина много ме разочарова. Геноцидът срещу белият човек е факт. Огледай се. Рижите ще изчезнат до 100 г. Русите до 120. Не си прави шеги с изчезването на расата ти.Това ,че някой е расист,не значи, че лъже,нито че не е прав.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Знам, че си сериозен/сериозна, но за мен това, което казваш е чист хумор. Сори.

   Изтриване
  2. Ок, сега малко по-сериозно от моя страна. Ето един въпрос за размисъл - какво значение има външността? Предпочитам един умен мустакат негър, който говори за космоса (ще се сетите кой имам в предвид), отколкото цяла агитка глупави, лесноманипулируеми бели футболни фенове.

   Изтриване
 2. Анонимен10 юни, 2017 00:30

  НЕ ВСИЧКИ ФЕНОФЕ НА ФУТБОЛА СА ГЛУПАВИ !!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не съм казал, че всички са глупави, но погледни типичните "ултраси", или поне повечето от тях.

   Изтриване
 3. Много от българските футболни запалянковци са си идиоти - факт.

  ОтговорИзтриване
 4. Мнозинството от уфолози са шарлатани,пияници,мушенници и тн. и е напълно нормално да стават такива гафове в средите им.
  PS:Да вярваш,че извънземни посещават Земята е не по - малко нелепо от вярата в демони!

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен10 юни, 2017 19:07

  От няколко месеца следя блога и съм крайно разочарован. Освен русофоб, явно мразиш и собствената си раса

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. О, аз съм много повече от това, само почакай да ме опознаеш още по-добре, за да те разочаровам абсолютно :D

   Изтриване