07 юни 2017

Портали към други светове: портали в Перу

В предишните две статии предполагаемите портали към други измерения е известно как са били отворени. В Перу може би има древни портали, за които никой няма на представа как са се образували.

Маркауаси е плато в Андите намиращо се на изток от перуанската столица Лима. То е на 4000 метра надморска височина и е известно с много си каменни фигури. Те наподобяват лица на хора от различни раси, гущер, камила, фараон, орел и други. Според някои паранормални изследователи скулпторите са с изкуствен произход (дело на човека или дори на извънземните), но според науката те са се получили под въздействието на вятъра и ерозията.

Скалата "Гущерът":


Говори се, че освен фигурите, на платото има и портал към други светове. Раул Риос Сентено (Raul Rios Centeno) е лекар, който разказва за една негова пациентка, която лекувал от хемиплегия (Hemiplegia) - състояние водещо до слабост или дори до пълна парализа на някоя от страните на тялото, лявата или дясната. Жената споделила с доктора, че заедно с нейни приятели били на лагер сред каменните фигури. Докато изследвали местността, те попаднали на изолирана къщурка, кабинка. Тя била със странен дизайн, а около нея били разположени фигури с изобразени старинни дрехи на тях. Сцената се осветявала от запалени факли.

Жената твърдяла, че някаква невидима сила започнала да я привлича към бараката. Приятелите ѝ едвам успели да я издърпат обратно. Преди това обаче жената успяла да надзърне в друго измерение (за жалост няма повече подробности как е изглеждало то). Жената смята, че ако не са я били дръпнали обратно, никога е нямало да се върне в нашия свят. Докторът мисли, че този портал е разстроил нервната ѝ система и е довел до частичната парализа.

Друг предполагаем портал се намира на над 1000 километра на югоизток от Лима, нарича се "Вратата на боговете". Прилича на врата водеща в нищото.


Съществува легенда идваща от инките според която някога жреците са притежавали златен диск, който е служел като ключ за тази врата. Този диск бил паднал от небето, вероятно пратен от самите богове (извънземните?). Преданието разправя, че поне един жрец минал през портала и никога не се завърнал. Легендата на страна, но в близост до издяланата "врата" действително има малка вдлъбнатина, в която може би би се поместил един диск като описания. Къде е в момента "ключът" не се знае, ако наистина е съществувал, а не е просто красива измислица. Имам подозрения, че може да е намерен от испанските завоеватели и да е претопен в златни кюлчета.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар