27 април 2017

Странна дупка в Аризона

На 4 април в местните медии в Аризона гръмва новината, че жена и нейният малък син са открили странна перфектно кръгла дупка в пустинята Тонопа в близост до техния дом. Нямало никакви предупредителни знаци наоколо, а дъното не се виждало.Една телевизия е изпратила екип на мястото, който е спуснал камера до дъното, което е на около 9 метра от повърхността. Долу имало разни боклуци, някаква кутия, една кофа и поне един камък. Кладенец ли е това? Снимките са показани на експерт, който е казал, че не му прилича на кладенец.

Собственикът на парцела, където е намерена дупката, се оказало, че е правителствена агенция - Бюро за управление на земята. Само 24 часа след появата на новината, те изпратили машини, които засипали дупката.


Защо толкова бързо са реагирали и са засипали дупката? Само от съображения за сигурност ли? Някой да не падне в "кладенеца". Помолени за коментар, от въпросното Бюро единствено са казали, че през 50-те година на ХХ век парцела е бил собственост на Федералната авиационна администрация. Странен коментар, какво искат да кажат с него? Нима дупката стои още от тогава?! Добре, че не са казали, че земята е била някога на НАСА, тогава нещата щяха да са повече от съмнителни.

Теории не липсват. Някои хора спекулират, че дупката е свързана с намиращата се недалеч атомна електроцентрала Пало Верде, която е най-голямата в САЩ. Други мислят, че това е затворен вход към някогашна златна мина, а трети са го ударили директно на хумор.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар