18 април 2017

Още за ДМТ и машинните елфи

Забелязах, че в последно време много от статиите в Мистерика са нещо като продължение / допълнение на по-стари материали. Което значи едно, покрил съм голяма част от паранормалната / странната тематика и сега имам възможност да надграждам! Ето че дойде време да допълня / надградя тази статия от 2014-та:

Машинните елфи

В нея се разказва как при поемането на наркотика ДМТ много хора "виждат" едни и същи същества наречени "машинни елфи". Това е накарало някои психолози да решат, че видяното е реално, то съществува в някакво друго измерение. Как иначе да си обясним, че поелите ДМТ виждат еднакви образи без да са чували преди за тези "машинни елфи"? Ако на всеки се привиждаха различни неща, можеше да приемем, че става въпрос просто за халюцинации. Но за жалост науката все още няма начин да докаже твърденията за достигана друга реалност при употреба на ДМТ.

Горният абзац е това, което знаех по темата от предишни статии, които съм чел. Оказа се, обаче че не е точно така както е написано.

Първо, не всички употребили ДМТ виждат подобни създания. Някои виждат хора-пръчки, клоуни, феи, дори растения и животни като гущери, паяци, пчелички, богомолки и кактуси. Защо за тези случаи не се споменава, а се пише само за "машинните елфи"? Може би, защото тези видения не се вписват в тезата, че има някаква друга реалност и затова се премълчават и пренебрегват. Което не е добре - дори и нещо да не те устройва, кажи го, може пък истината да се окаже много по-странна дори от това, което предполагаме - като например да има много реалности, които могат да бъдат достигнати - в едни живеят машинни елфи, в други говорещи пчелички.

Второто, което научих е, че всъщност има възможност да се направи експеримент за проверка на това дали вижданите същества са създания от друга реалност или са просто халюцинации. Друг е въпроса, че май на учените не им се иска да правят този опит, да не би пък да се потвърдят паралелните реалности, тогава какво ще правим...

В какво се състои експериментът? Проверява се предварително какви са нивата на интелигентност на доброволците, които ще приемат ДМТ в името на науката. Вижда се примерно, че си нямат никакво понятие от висша математика, интеграли и диференциали. След като поемат наркотика, те биват помолени да поговорят с машинните елфи (или другите същества, които им се явят). В повечето случаи на поемане на ДМТ действително създанията установяват връзка с хората и са доста доброжелателни. На доброволците им се казва някакво сложно математическо уравнение, което на свой ред те да помолят съществата да решат. Ако тези създания са реални и нямат нищо общо с ума и мозъка на човека приел ДМТ, те ще могат да отговорят на разни подобни въпроси и задачи. Ако всичко е халюцинация, няма да може да дадат отговор - просто, защото са част от съзнанието на самия човек, който не знае отговорите.

Та такива нови неща научих по темата, продължавам да се чудя защо ДМТ е забранен, след като няма вредните ефекти на повечето други наркотици.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Видео обясняващо "Мандела ефектът"

Няма коментари:

Публикуване на коментар