13 април 2017

Странности от Дифайънс, Охайо

Всеки град, всяка местност и всяко село имат своите паранормални или най-малкото странни истории. Някои места обаче имат повече на брой такива случаи и заради това може да се приемат за аномални зони. Дали малкият американски град Дифайънс е такава зона? Не знам, преценете сами. Жителите му са едва 16-17 хиляди, а историите са поне 5-6 (не са дадени всичките тук, а вероятно има и други неизвестни случаи). Тоест може да се приеме, че "средно на глава от населението" проявите на паранормалното са повече отколкото на други места.

През 1972 около Дифайънс се появява същество, което много прилича на класическия "върколак". Случаят е разследван от известният паранормален изследовател Ник Редфърн през 2016. Докато е в града, той научава за още два отделни случая. През 1977 хора виждат кацнало НЛО, а през 2006 из местността броди Чупакабра. Освен това често се появяват и "мъже в черно" (МЧ) - за първи път още през далечната 1967. Пет години по-късно те отново са в Дифайънс и присъствието им съвпада с появата на върколака. Може би не е случайно съвпадение - някои биха казали, че вероятно са правителствени агенти разследващи съобщенията за странния звяр.

Защо обаче "мъжете в черно" кръстосват малкото провинциално градче през 1967? Това между другото е годината, през която прословутият Мотман се появява в друг американски град - Пойнт Плезънт. Там също кръстосват хора в черно. Случайност? Нима "правителствените агенти" (или каквито и да са въпросните МЧ) са очаквали съществото да долети и до Дифайънс?

Според Ник Редфърн странните "мен ин блек" са привлечени всъщност от работата на местен НЛО изследовател на име Робърт Ийсли (Robert Easley).


Всичко започва на 11 юли 1967. Ийсли е събуден през нощта от звънящия телефон в къщата му. Обажда се някаква жена, която твърди, че наблюдава два неидентифицирани летящи обекта. Те все още не са изчезнали, затова изследователят се мята на автомобила си и потегля с пълна газ. През целият път той е следван по петите от черен Кадилак без регистрационни табелки (това е характерно за мъжете в черно, както и марката на автомобила). В тъмното не може да се види много добре шофьора.

Няколко дни по-късно, на 15 юли, отново същият кадилак следва автомобила на Ийсли след залез слънце. Не е чудно, че изследователят започва да изпитва параноя. По-късно същата вечер Робърт Ийсли седи с приятелката си на верандата. Те си говорят за различни неща, но щом засягат темата НЛО, по улицата се задава черният кадилак и спира пред двора им. Ясно се вижда, че шофьорът ги наблюдава. Щом Робът и приятелката му сменят темата на разговора, кадилакът потегля. След около час отново подхващат темата НЛО и (познайте какво!) черният автомобил отново се появява! Сякаш шофьорът вътре е можел телепатично да улови за какво си говорят.

Отделно от това, в периода 11-17 юли Ийсли получава 12 странни телефонни обаждания. Винаги когато вдига слушалката, той чува само странни шумове.

Източник

Коментар Г.Б.: Искам и аз да добавя нещо към настоящата статия. По принцип на ден преглеждам много заглавия от паранормалните сайтове и профили, които следя и често пъти нямам време да се ровя в самите статии, за да видя струват ли си за превод. Настоящия материал също щях да го подмина, в заглавието на английската статия не пишеше, че става въпрос за "мъже в черно", върколаци, НЛО и т.н. Просто бе казано "Още странни неща от Дифайънс, Охайо". Такива безлични заглавия обикновено ги подминавам. Но в случая името на града и щата му привлякоха вниманието, защото има такава музикална група "Дифайънс, Охайо". Те не са комерсиална банда, всъщност са дълбоко в ъндърграунда. Стилът им е някакъв фолк-пънк-рок. Още преди години, когато за първи път чух за тази група, много се учудих, кой би си кръстил бандата така. Все едно аз да направя рок група и да я нарека "Момин проход, Софийска област". Странно, нали? А знаете ли какво всъщност е най-странното? Членовете на групата въобще не са от Дифайънс, те са от Кълъмбъс, Охайо. Е, сега след като прочетох за странните неща в Дифайънс, вече мисля, че и групата е напълно в реда на нещата - тя просто се вписва в странностите на тази аномална зона.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мъже в черно в Япония
Какви са политическите пристрастия на занимаващите се с паранормалното

Няма коментари:

Публикуване на коментар