21 март 2017

Проблеми в MUFON

Напоследък излязоха няколко статии отправящи критики към науката. За да има баланс, сега превеждам един материал, който показва колко проблематични са и средите на така наречените паранормални изследователи. Това е разказ от първо лице на един НЛО изследовател, който известно време е бил част от MUFON, най-голямата изследователска организация в САЩ.

Опитах се, наистина се опитах.

От както отново станах сертифициран НЛО изследовател към MUFON, аз положих всички усилия да се сработя с моя нов щатски директор, но не успях. Така че миналата седмица аз подадох оставка отново.

Нещата започнаха странно, първото официално действие на моята "шефка" бе да ме окуражи да закупя една книга написана от неин приятел и посветена на сферите (orbs). По принцип не съм голям привърженик на това обяснение, но дори и да бях, щях да бъда отблъснат от нейните постоянни настоявания да купя книга твърдяща, че Земята е нападната от зли оранжеви извънземни сфери. Така че не купих книгата.

Освен това веднага взе да микро-управлява, казвайки ми как, кога и къде да проучвам моите случаи и пращайки ми ежедневни имейли с искане за ъпдейти, това никак не ми се хареса. Но нещата станаха още по-лоши. Тя започна да ми казва какви трябва да са заключенията в моите случаи, още преди да съм почнал да ги разследвам. Изводът винаги трябваше да е един и същ: сфери.

Имаше и други странни неща, което ме накараха да се почувствам дори още по-некомфортно. Веднъж тя каза на всички местни изследователи за близка среща от третия вид, която тя разследвала. Случаят се отнасял за човек, който е посещаван всяка нощ от сивите. Имала невероятни снимки, които ще сподели с нас през следващите дни. Мина се повече от седмица, но тя нищо не каза за случая, някои от изследователите взеха да я питат...

Аз също я попитах за снимките на извънземните, но не получих нищо.

След известно време тя разкри пред нас, че цял живот е отвличана от извънземни, а последният път е бил едва преди няколко дни. Доказателства за това ѝ твърдение? Събудила се една нощ и имала желатинова субстанция по носа си. На следващата сутрин ръцете и халатът ѝ светели под ултравиолетова светлина.

Друго обаче преля чашата. Открих, че тя е преглеждала стари мои случаи и е променяла заключенията. Говорих с по-висшестоящ в MUFON и разбрах, че щатските директори наистина могат да го правят, но не ми хареса. Тя не правеше нови разследвания на случаите, тя просто променяше извода на "сфери".

Нейното обяснение за тези промени бе, че "сферите са най-важните обекти, които летят над нас". Ама разбира се!

Но, хей, не било толкова зле! Тя ме увери, че моето невежество по тези въпроси не е фатално за кариерата ми на изследовател. Просто имам нужда от повече тренинг. И да купя книгата на приятеля ѝ.

Източник

2 коментара: