31 март 2017

Скорошни цветови аномалии

Преди години обръщах повече внимание на цветовите аномалии (това, че са "аномалии", не значи, че са с паранормален характер, "аномалия" в смисъл на необичайно отклонение). С този етикет означавах тези статии:


След това тази тема взех леко да я пренебрегвам. Ето обаче, че този месец имаше няколко случая на цветна вода, затова реших, че е време за статия.

В канадския град Оноуей е потекла неоново розова вода от чешмите.


Хората съвсем нормално са обезпокоени. Властите обаче са ги успокоили - цветът се дължал на боя, която са използвали, за да тестват водопроводната система. С други думи пийте по една студена боя и не задавайте въпроси...


А в северната Испания река Валира е потекла в ярко зелен цвят. Странно или пък не местните власти са излезли със абсолютно същото обяснение като канадците - това е пусната боя, чрез която е правена проверка на близка бутилираща инсталация.


Последната новина е от Австралия. Езеро край Мелбърн е придобило розов цвят. Властите тук обаче не твърдят, че те са го боядисали, дори напротив - посъветвали са хората да стоят далеч от водата. Необичайният цвят вероятно се дължи на някакви организми - поне при други подобни розови езера това е причината.


Източник

1 коментар: