15 март 2017

Мъже в черно в Япония

Така наречените "мъже в черно" са предимно западен феномен свързван с наблюденията на НЛО. Следват обаче три случая от далечна Япония.

Първият случай разказва за интернет блогър (нека го наречем с псевдонима "Кенджи"), който публикува статии посветени на неидентифицираните летящи обекти. Веднъж той публикувал няколко много ясни снимки на такива обекти (забележка Г.Б.: щеше да е хубаво, ако тези фотографии бяха приложени към статията или поне да имаше линк към блога на японеца, за да можем сами да проверим историята). Веднага след публикуването на снимките, блогът бил засипан от заплашителни коментари. Те настоявали фотосите да се махнат и дори заплашвали със съд. Коментарите били писани от различни ИП-та. Кенджи не свалил снимките, но му писнало от коментарите и изцяло ги забранил в своя блог. Това обаче не бил краят на историята.

Кенджи излязал вечерта да пийне нещо в местно изакая заведение. Това е вид японски бар, където хората могат да поръчват питиета и храна в лежерна атмосфера. Кенджи си поръчал и седнал на земята до една ниска масичка. Ето така изглеждат този тип заведения, май само в Япония ги има:


Клиентите на този конкретен бар по принцип са основно бизнесмени и университетски студенти, но през въпросната вечер на съседната маса приседнали някакви странни хора. Били трима мъже с височина по-голяма от характерната за японците, имали дълги крайници и нокти. Носели тъмно сиви, почти черни костюми, които им стоели неестествено, сякаш им били големи. Били забележително бледи, почти като болни и не изглеждали да са напълно японци, по-скоро сякаш били със смесен произход - освен японските черни, имали и европейски и дори близкоизточни. Макар и да му е трудно да обясни какво точно има в предвид, Кенджи описва движенията им като подобни на движенията на насекоми.

Тримата си поръчали напитки, но на практика не пили от тях. Единият странник потопил пръст в чашата и разбъркал питието, след това го извадил и започнал да го гледа. Друг отпил и направил гримаса, повече не докоснал напитката. По едно време един от мъжете извадил нещо като смартфон, но изглежда не знаел как да борави с него и го оставил на масата. Кенджи започнал да усеща, че тримата го гледат. Това го карало да се чувства неудобно и затова решил да си ходи.

Тогава обаче един от мъжете го заговорил със странен акцент като казал, че денят е бил студен. Това било странно, било лято и точно този конкретен ден бил извънредно горещ. Кенджи само кимнал в отговор. Странният мъж попитал Кенджи какво работи и той казал, че е блогър. Странникът задал нов въпрос - за какво точно пише в блога и Кенджи казал без да лъже, че пише за НЛО. Онзи казал - "вероятно не изкарваш много пари с това,а?"

Кенджи на свой ред попитал те какво работят. Същият от тримата мъже му отговорил - "ние сме на бизнес пътуване, просто минаваме от тук". През цялото време другите двама не казали и една дума, само от време на време правели странни насекомски движения. В един момент един от мъжете дори провлачил пръст по стъклото на чашата, за да предизвика скърцащ звук.


Кенджи започнал да чувства все по-голямо безпокойство, затова се изправил да си ходи. Веднага мъжът, който говорел, му предложил да го черпи едно питие, вместо да си ходи и да пише за "НЛО работи". Другите двама взели да се хилят зловещо. Докато плащал на касата, Кенджи забелязал, че и тримата стават от тяхната маса без да са си изпили питиетата. Кенджи хванал влак за вкъщи и очаквал, че странниците ще го следват и дори ще ги види в същия влак. За щастие се прибрал благополучно.


Следващата история е свързана с автор на книги с НЛО тематика. Нека го наречем "Хидео". Той бил на почивка в един японски курорт където имало минерални бани. Бил сам в едно от помещенията, когато се приближили двама мъже с азиатски черти, но не съвсем японски. Носели кърпи около кръста си, което не е типично, обикновено японците са чисто голи в тези бани. И двамата били много бледи и слаби, виждали им се добре ребрата.

Имало свободни помещения, но двамата се намъкнали при Хидео, което не е в разрез с етикета, но все пак било странно. Преди да влезе във ваната един от мъжете махнал кърпата си и на Хидео му се сторило, че няма никакви гениталии, нито мъжки, нито женски. Просто гладка кожа там. Другият мъж директно се потопил с кърпата, едва след това я свалил и извадил от водата цялата мокра.

Забележка Г.Б.: Обикновено точно по този начин обрисуват сивите извънземни.


Хидео решил, че просто му се е сторило. И двамата странници изглеждали някак си хем много стари, хем млади. Хидео и двамата новодошли стояли известно време в неловка тишина. Тогава един от двамата заговорил - "вие сте автор, нали? Аз съм запознат с вашите книги. Пишете за НЛО, не?"

Това било много странно. Хидео бил малко популярен автор и е невероятно някой негов читател да го разпознае в банята на един курорт. Хидео разбрал, че е най-добре да се махне, затова се извинил и напуснал помещението. На следващата сутрин по време на закуската в стола на курорта се огледал за двамата странници, но тях ги нямало.


Последната история е свързана с друг НЛО-блогър с псевдонима Таро. Той твърди, че доста често вижда един и същи мъж в близост до него. Той носи черен костюм и широкопола шапка и винаги кашля неконтролируемо. Токие е голям град, няма никаква логика Таро да се засича постоянно с един и същ човек по спирки, магазини, библиотеки и онзи винаги да кашля. Мъжът никога не е правил опит да заговори Таро, не го е доближавал или заплашвал по някакъв начин, но Таро започнал да се притеснява за живота си. Най-странното е, че кашлящият човек спрял да се появява, когато Таро престанал да пише за една конкретна серия от НЛО наблюдения.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Легенда от Мичиган: пъпешовите глави
Досиета 2016: зловещо

2 коментара: