08 март 2017

Марсиански истории - част 4

След Розуел

Прословутият инцидент "Розуел, Ню Мексико, САЩ" се случва през 1947. Счита се, че той дава началото на съвременната уфология. От предишните статии в поредицата се вижда, че преди 1947 хората са свързвали всичко странно в небето и космоса с Марс. След Розуел обаче за всякакви подобни феномени са обвинявани Нордикс, сивите, рептилите и т.н.

И въпреки всичко марсианците не отмират без бой. През 1950, отново в прословутия щат Ню Мексико, група ловци намират паднала странна сфера от дуралуминий. Пичовете веднага си помислят, че това е кораб дошъл от Марс. Властите изземат обекта и съобщават, че вътре в него са намерили "нещо приличащо на пластмасова саксия пълна с безформени найлонови парчета, евтин будилник и три пакета съдържащи филмови ленти подобни на използваните от центъра за атомни изследвания". Заключението е, че това е обект със земен произход и вероятно е използван за изследване на стратосферата. Поне това е официалната версия. До колкото разбирам ловците не са отворили сферата и не могат да кажат дали в нея наистина е имало тези неща. Историята за будилника и пластмасовите боклуци се разпространява от властите - на доверие.

Добре дошли в Австралия

Четири години по-късно, през 1954, в Австралия има вълна от наблюдения на НЛО. Хиляди хора виждат странни обекти в небето. Интересното е, че масово се вярва, че те идват от Марс. Това мнение е се споделя дори от астрономи и военни летци.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар