04 март 2017

Марсиански истории - част 2

Търговия с Марс

В първата статия от поредицата писах как през 1906 силно се е вярвало в съществуването на интелигентни марсианци. През 1909 тази вяра продължава да е все така силна и дори преминава границите на рационалното. Вече не се говори, че просто има марсианци, обсъждат се варианти как да се прави търговия с тях, изглежда в Германия особено много са проявявали интерес към този въпрос.

Един от предложените варианти е включвал изстрелването на запечатан цилиндър със стоки към Червената планета. На свой ред марсианците е трябвало да връщат на обратно цилиндъра напълнен с предлагани от тях неща.

По същото време се е появила и една друга идея - да се пробие дупка в Земята от единия до другия ѝ край. Слънчевите лъчи е трябвало да преминават през дупката и да се виждат на Марс. Като периодично закриваме и откриваме дупката сме щели да пращаме сигнали на марсианците - нещо като светлинен морзов код. Жалко, че не са почнали навремето да работят по тази идея - щеше да е забавно като стигнат до лавата.

Марсианците като Нордикс

Ако следите блога от достатъчно дълго време, би трябвало да знаете кои са Нордикс. Това са предполагаемите извънземни, които почти напълно приличат на хора и то не на какви хора, а на скандинавци. Високи, с бяла кожа, светли очи. Появяват се в НЛО-историите някъде около 50-те години на ХХ век. Оказва се обаче, че подобен външен вид е свързван и с марсианците.

През 1912 излиза материал в един вестник, в който са описани възгледите на директора на Френското ботаническо общество, мосю Едмонд Перие. Той директно оприличава марсианците със скандинавците. Според него те са високи заради по-слабата гравитация на Марс. Имат големи сини очи и почти изцяло бяла коса. По някаква причина нямат обаче врат или талия.

Случайна ли е приликата между марсианците описани от Перие и нордиците появили се няколко десетилетия по-късно?

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Защо извънземните не ни се показват: зоо хипотезата

Няма коментари:

Публикуване на коментар