21 февруари 2017

Духове на старица и котка

Поредната история от Phantoms and Monsters.

В началото на века аз и годеницата ми наехме къща в Манчестър, Ню Хемпшир. В късните часове на нощта чувахме тропане от горния етаж. Мислехме си, че това е нашата котка, която си играе с играчката си мишка. След време се запознахме със съседите си - сама жена с двама сина буйни тинейджъри. Случвало се е котката да е при нас и пак да чуваме думкане, но си мислихме, че шума идва от вън и че съседските момчета пак се боричкат. Имало е случаи, когато съседите са заминавали за някъде, котката е била при нас в стаята, а на горния етаж пак се тропа. Въпреки това не се притеснявахме особено, мислихме, че е нещо нормално, каквото и да е то.

Веднъж организирахме парти в къщата и много от приятелите ни дойдоха. Докато приготвяхме неща в кухнята, влезе един от приятелите ни и попита "а, каква е тази стара жена на горния етаж?" Ние го изгледахме като гръмнати. Друга жена от приятелките ни каза, че чувства нещо на горния етаж и не иска да отива там сама.

Една вечер аз и годеницата ми се подготвяхме за лягане. Когато не нося очила или лещи, зрението ми не е много добро. Стори ми се, че мернах котката ни на втория етаж. Качих се и приклекнах пред вратата на спалнята горе, викайки я. Внезапно котката се втурна и ме одраска по лицето. Втурнах се обратно в нашата спалня на долния етаж и разказах на годеницата ми какво е станало. Тя ме изгледа озадачено и посочи нашата котка, казвайки, че през цялото време е лежала на леглото до нея.

Постепенно стигнахме до извода, че на горния етаж има дух на стара жена, която не ни харесва. Изнесохме се от къщата малко по-късно.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Спиритическите сеанси на Петко Венедиков

Няма коментари:

Публикуване на коментар