11 февруари 2017

Кратко пътуване до паралелна вселена

История публикувана във Phantom and Monsters.

Преди няколко години видях в пощенската си кутия призовка за съдебен заседател (в САЩ много от процесите се решават от граждани избрани на случаен принцип за съдебни заседатели). Отворих писмото, за да проверя датата и часа, в които трябва да се явя. И преди съм бил съдебен заседател в града, така че знаех къде да отида, исках само да видя кога. Запомних датата и часа и продължих с обичайните си дейности.

Денят наближи и аз взех да организирам нещата - взех си почивен ден от работата и т.н. Трябваше да се явя в 12:00 в съда, до там с кола стигам за 20 минути. В уреченият ден аз тръгнах в 11:25.

Докато пътувах, се опитах да набера съпругата си по мобилния телефон, но нямаше сигнал. След 20 минути стигнах до съда, но там нямаше никой. Бе зловещо тихо. Погледнах телефона си, той показваше 12:50. Как бе възможно!! Бях пътувал 20 минути, но бях пристигнал след час и половина. Нямаше никого наоколо, а телефона не беше в обхват. Върнах се в колата - часовникът там показваше 12:53. Опитах се да запаля двигателя, не се получи.

Излязох и вдигнах капака, за да видя дали мога да разбера каква е повредата. Тогава до мен спря един полицай и ме попита дали имам нужда от помощ. Казах му "да". Той отговори, че ще ми помогне, но първо трябва да отиде до участъка да се отбележи, че вече е почти 13:00. Тоест той потвърди часа, който виждах на телефона си и в автомобила.

Аз продължих да се опитвам да запаля колата. Тъкмо видях, че полицаят излиза от участъка, когато двигателят заработи и аз потеглих. Полицаят ми махна с ръка. Докато пътувах, отново набрах съпругата си и този път осъществих повикване. Попитах колко е часа и жена ми каза, че е 12:20. Погледнах телефона и часовника в автомобила и те също показваха 12:20.

Нямам обяснение как се случи всичко това.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар