06 февруари 2017

Досиета 2016: проучвания и експерименти

Предишната статия бе посветена на историите изпратени ми от читатели. В идеалния случай, ако имах ресурсите бих разследвал всички тези истории, нещата обаче никога не са идеални, затова правя каквото мога. Нормално продължение на поредицата са моите експерименти и проучвания. През изминалата 2016-та свърших доста неща в тази сфера и то не само в областта на паранормалното. Аз не съм човек само на словото, а и на действието.

През лятото посетихме една зловещо изглеждаща детска градина в гората край Стара Загора.Това не беше единственото, което свърших в града. През 2013-та публикувах тази история:


В нея се казва, че обектът е видян между дърветата. Един скептично настроен читател обаче беше решил упорито да обори този случай и без да е бил там твърдеше в коментарите си под статията, че светлината е била между клоните на дърветата и те като са се мърдали от вятъра, са създавали усещането, че обектът се движи. Е, аз имам сравнително добра памет и не забравих целия този случай, както и читателските коментари.

Сега, при посещението ми в Стара Загора, лично отидох на мястото където е наблюдавано някога НЛО и то късно вечерта. 100 процента потвърждавам, че между дърветата има голям открит отрязък от нощното небе, през който могат да се наблюдават звездите без да бъдат запречвани от клони. Странната светлина е била именно в това парче открито небе, а не между клоните. Ето и снимка, която дори е малко зловеща, отново се виждат звезди:


През май пък реших да проверя дали в Туитър се "заглушават" съобщенията за НЛО, които хората-очевидци пускат в тази социална мрежа. Дадох търсене по думата "UFO" (НЛО на английски) и веднага бях залят от огромен генериран от ботове спам. Едно и също незначително съобщение се пускаше отново и отново. Дори и някой човек да пусне информация за свое наблюдение на НЛО, то ще се изгуби сред големия спам.През септември пък се впуснах в дебрите на Тъмната мрежа. Статията за нея излезе в "Мистерика Дейли", ако не сте я прочели, можете да го направите сега:

МЕГА СТАТИЯ (16+): из дебрите на Тъмната мрежа

В средата на лятото проучих нещо, което се оказа, че съществува незабелязано (почти тайно) от няколко години в родния ми град Момин проход. Оказа се, че тук има екологичен център, където странни младежи правят странни неща. Засега повече няма да издавам, писал съм скрита статия по темата, която пратих на група читатели през скайп. Да кажем, че проучването все още тече. Иначе ето ви снимки от центъра - пералня без ток (въртиш педалите и я задвижваш) и готвене на слънчева енергия.
Друго, с което мога да се похваля е експеримента ми по отглеждането на мравки в мравеферма, той бе невероятно успешен. Последната част от поредицата (има линкове и към предишните статии):

Да си отгледаме мравки - част V
Дори в блога ми посветен на военните конфликти направих нещо като експеримент-ревю на едно арбалетче, което се продава по оръжейните магазини.

Ревю на арбалета MK 50A1/5PL

Надявам се и през настоящата 2017-та да имам възможност да правя проучвания и експерименти, надявам се и повече читатели да помагат.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Досиета 2016: наводнения
Досиета 2016: земетресения и вулкани
Досиета 2016: земни дупки и свлачища

2 коментара:

 1. Екологичните не са достатъчно еко, трябва да перат на реката, не в пералня и да си носят водата в сухи кратуни или кожени мехове. Пък те взели фабрично бутилирана вода в "нечестиво" пластмасово шише. И готвят на слънчева енергия с фабрично фолио, в модерен съд, а не в глинени грънци. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. В интерес на истината шишето бе мое, оставих го на пералнята, за да мога да снимам :) Иначе твърдят, че събират дъждовна вода - не съм сигурен за колко и за какво би им стигнала.

   За фолиото - да прав си, не е еко :)

   Изтриване