22 февруари 2017

Досиета 2016: игри + филми

Ето, че дойде време и за последната статия от поредицата, която ще е посветена на изкуството и културата, или поне на две културни подобласти - игрите и филмите.

Без съмнение най-обсъжданата игра през 2016 бе Pokemon Go. Тя залага на така наречената "добавена реалност". Тоест комбинира реалния свят с виртуални обекти. В случая използвате камерата си на телефона и "виждате" покемони и яйца, които трябва да хванете.Вече писах за конспирациите свързани с Pokemon Go, но има и други неща, които си струва да се отбележат. Цялата работа имаше и положителен ефект - хиляди млади хора на практика правят физически упражнения така и се раздвижват (източник). Я ги накарайте да походят един километър за здраве, сигурно няма да искат. Кажете им, че някъде има покемони и не един, 5 километра ще изминат.

И нещо зловещо. Играта е отвела момиче до мъртво тяло в една река в Уайоминг. Тя не успяла да хване водния покемон, защото спряла да играе, за да се обади в полицията. Добре е направила. (Източник)

Други странни места, до които хората твърдят, че Pokemon Go ги е отвела - гробища, стриптиз барове, странни монументи (източник).

Привършвам темата за Pokemon Go с нещо излязло в блога ми "Хакер на живота". Ако все пак ви мързи да ходите можете да приложите някои трикове - като това да вържете телефона си на кучето или да го сложите на въртяща се маса. (Източник)
Друга игра, която нашумя миналата година бе "No Man’s Sky". Тя обещаваше цялата Вселена, дали обаче спази обещанието си е друг въпрос.А едно от класическите забавления - увеселителните влакчета вече започна да се съчетава с виртуалната реалност.В сферата на филмите и сериалите се случи едно забележително събитие, след толкова години излязоха нови епизоди на "Досиетата Х"! Моето ревю за тях можете да прочетете тук:

"Досиетата Х", сезон 10, най-добрите мини-серии на планетата


ПОДОБНИ СТАТИИ:Мравките в изкуството от древността до днесИгра за Нова година: въпрос към МъдриятСъществувал ли е филм на име "Shazaam"?

3 коментара:

 1. ТЪПОТИЙ САМО ПИШЕШШ.ЕЙЙ НЕ СЕ НАУЧИИ .

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Публикувам коментара ти, само за да мога да те поуча. Пише се "тъпотии", а не "тъпотий". Не е нужно да ми благодариш за безграничната мъдрост, която ви давам безплатно :D За вас го правя.

   Изтриване
 2. В отговор на ТъпотиЙ (май този е някакъв римски воин :) мога да кажа само:

  Блогът е много интересен.

  Ако ти е скучно тук, потърси друго място за изява.

  ОтговорИзтриване