20 февруари 2017

Досиета 2016: животни

След криптидите (непризнатите от науката животински видове), е ред да обърна внимание и на признатите.

В Червено море намериха неизвестни за науката светещи същества

През 2016-та шофьори от американския щат Калифорния често са съобщавали за странно поведение на местни койоти, които преследвали автомобилите им и дори изскачали пред тях. Това не е нормално за този вид животни. В много от местностите, в който описаното се случва, е известно, че растат "магически гъби", такива които имат халюциногенни свойства. Не се е минало много време преди някой да свърже тези две неща. Досега не е известно койотите да консумират гъби, макар че други животни (като сърните) го правят, но пък и нищо не пречи да почнат да се дрогират. (Източник)


А във Флорида валят костенурки. Е, поне една. На 9 май една костенурка е разбила предното стъкло на един автомобил. Не се споменава от къде може да е дошла. (Източник)


А следващата новина много ме радва, тя е поредната доказана градска легенда.

През годините много хора са съобщавали, че са виждали алигатори в езерото Калаверас, намиращо се близо до Сан Антонио в американския щат Тексас. Властите обаче винаги са отхвърляли тези съобщения като "градски легенди". Изглежда са бъркали през цялото това време. Наскоро един каякар е успял да заснеме поне един алигатор в езерото.

(Източник)


И една комично звучаща новина:

Маймуна остави без ток цяла Кения

Паднала върху трансформатор. Въпреки това маймуната е оцеляла и е добре.

И нещо странно - една странна снимка бе публикувана в Интернет през 2016. Твърди се, че тя е взета от Google Earth и показва огромен паяк (или рак) на отдалечен остров. Има обаче силни съмнения дали това не е фалшификация. Не се казва кой точно е острова, освен това обикновено при такива открития се дават и координатите, та да могат и други да проверят гледката. Сега те не са публикувани.

ИзточникОт есента - октопод се появява в гараж за коли в Маями.

Долните фотографии са заснети от Ричард Конлин, който слязъл в подземния гараж на блока, в който живее. Подът бил покрит с вода, а наоколо се движел малък октопод. Човекът твърди, че е видял и риби в плитката вода.
Някои потребители в Интернет са изказали предположението, че това е измама - примерно, че Конлин сам е донесъл октопода и го е пуснал в наводнения гараж. Затова снимките са показани на Катлийн Сийли, професор по биология в университета в Маями. Тя е заявила, че е напълно възможно октоподът сам да е дошъл. Той е местен вид, който се среща в океана край града. Освен това в момента има така нареченият "висок прилив", който е сезонен феномен. Ефектът му допълнително е усилен от Суперлуната. Най-вероятно някои отходни тръби са били залети от морските води и така октоподът се е вмъкнал в тях. Тръбите са идеално място за криене, а и октоподите са любопитни създания - нищо чудно да е продължил да се лута из канализацията и накрая е излязъл в гаража.

Сийли казва на хората да свикват с такива гледки. Заради глобалното затопляне и повишаващото се морско ниво все по-често ще виждаме морски създания в близост до нас.

Октоподът е бил хванат от охраната на блока, които са го поставили в кофа със солена вода. След това е пуснат обратно в океана.

Източник

Едно от най-интересните неща обаче се случи у нас. Прочетете тази статия от лятото:

Един котарак сякаш се завърна от света на мъртвите

Чудех се къде е бил този котарак една година, мислех, че идва от далеч. Сега обаче имам друга теория - бил е наблизо, но затворен някъде, в някое мазе. Четох в Интернет, че когато котките дълго време са на тъмно, очите им се възпаляват. Нашият котарак също сякаш нещо не е наред с очите, изглеждат странно - като очи на леко сляп човек, не съм виждал нещо подобно при котките досега. А иначе от тези две снимки вече може да видите, че Белчо заглади козината :)ПОДОБНИ СТАТИИ:
Досиета 2016: конспирации

Няма коментари:

Публикуване на коментар