18 февруари 2017

Досиета 2016: криптиди + изчезвания

След изцяло паранормалните същества преминавам към тези, които имат малко по-голям шанс да са реални - криптидите.

От десетилетия, в американския щат Кентъки съществува легендата за Човека-козел, който се навърта около железопътния мост в Поуп Лик Крийк. Действително там има няколко смъртни случая, които се приписват на това създание. Те са вече с един повече. Двойка любители изследователи на паранормалното са търсели легендарния криптид на моста. Вместо това жената е намерила смъртта си, блъсната от влак. Да си професионален изследовател на свръхестественото може на моменти да е много опасно. А да си любител изследовател може да е направо смъртоносно.

Дали този злощастен случай е поредният удар на легендарното чудовище? Оцелелият приятел на жертвата не казва да са го видели преди трагедията да се случи, но пък мнозина разказват, че човекът-козел има способността да хипнотизира от разстояние и така попадналият под влиянието му стои на моста вместо да се дръпне, когато идва влак.

(Източник)

*************************

Следва случай от Западна Вирджиния, САЩ. Разказът е на самия очевидец.

Това се случи на 8 юни около 7:30 вечерта. Шофирах на запад по Морган Рън Роуд близо до Лубук Лейн в Мононгалия Каунти, Западна Вирджиния. Бях близо до езерото Чийт.

След като подминах Лубук Лейн, забелязах висока фигура да излиза от гората и после пак да се връща сред дърветата. Не карах много бързо, така че, можах да я разгледам сравнително добре. Все още обаче не мога да повярвам на това, което видях.

Съществото се извърна и ме погледна. Кълна се - това бе вълк стоящ на два крака. Главата му беше огромна, с дълга тъмна коса / козина. Тялото му беше почти като на добре сложен човек, макар все така да запазваше характеристиките си на вълк. Краката не ги видях добре, но определено бяха вълчи. Имаше мускулести човекоподобни ръце с дълги нокти. Очите проблясваха. Лицето си беше вълче - с вълчи муцуна и уши. Съществото изглеждаше зло.

Мисля, че държеше нещо в дясната си ръка, но тялото му ми пречеше да видя добре. Изгледа ме няколко секунди след което с няколко стъпки се скри сред храстите.

(Източник)

*************************

А ако горния случай ви се струва странен, само прочетете следващия.

Миналата седмица шофирах по Маршалвил Роуд близо до реката край Тъкахо, Ню Джърси. Не помня по кое време, но вече се свечеряваше. Все пак имаше достатъчно светлина, за да видя, че нещо лети в небето. Погледът ми бе привлечен от огромно летящо същество, което прелетя над пътя на около 30 метра височина. Летеше на юг към гората. Кълна се, то имаше силуета на дракон.

Гледах го почти 10 секунди. Крилата бяха широки, а опашката дълга. Главата беше гущерова. Бе тъмно на цвят и размахваше крилата си, които от край до край трябва да имаха 10 метра.

Зад мен имаше още една кола и съм сигурен, че и те го видяха, това си личеше по лицата им. Аз отбих край пътя и когато другия автомобил мина покрай мен, двамата човека в нея посочиха към небето. Аз се опитах да ги накарам да спрат, но те се движеха твърде бързо. Аз свалих стъклото и се провикнах след тях, но те продължиха.

Щом свалих прозореца, веднага усетих силна лоша миризма и усетих топлина. Бе много странно.

Потърсих в Интернет и тази рисунка е близко до това, което видях:


(Източник)

Като говорим за дракони, истина или лъжа е това видео от Китай?За тези снимки се твърди, че са направени край град Лаурел, Мериленд, САЩ на 8 юни (от същата дата е и горната история с върколака!). Бигфут?

(Източник)Бигфут и на видео от Орегон, САЩ. То е заснето край езерото Улайлдхорс на 16 юли т.г.*******************

За да не е много кратка настоящата статия добавям и две изчезвания към нея. Все пак кой знае, може и да има връзка - за някои изчезнали хора в гората са обвинявани именно разни легендарни създания.

През 2016 една девойка на име Фауна Джаксън изчезва в националния парк Грант Тетън и то не къде да е, а в гората известна като "страната на мечките". 16-годишната тинейджърка е от Охайо и е заминала като доброволка за парка. Издирващите екипи са се опасявали, че тя е мъртва, разкъсана от някоя мечка.

Фауна е описвана от другите като мила и приятелски настроена. Тя се отделила от групата, за да отиде до банята, но така и не се върнала. Издирването ѝ започнало веднага. През следващите два дни над 100 човека са обходили 310 000 акра алпийски терен. Участвали са и кучета и хеликоптери. Наоколо са разлепени постери с нейния лик. Всичко е без резултат.

Тогава, след 48 часа, момичето най-неочаквано се появило близо до една река на 6-7 километра от мястото на изчезването. Тя обаче изглеждала по съвсем различен начин отколкото преди два дни, дори се опитала да побегне, когато спасителите я приближили. Носела е различни дрехи, била с подстригана и боядисана коса.

Седмица преди да тръгне за националния парк тинейджърката е публикувала в Интернет снимка на животински череп върху книга със заглавие "A Lesson Before Dying" (Урок преди да умреш).


Властите се опитват да установят как момичето е оцеляло две нощи при температури под нулата и то в район населен с диви мечки.

Източник

За горния случай един редовен читател и приятел издири допълнителна информация, която си струва да се спомене.

Тя е била доброволка към организация, която според официалния ѝ уебсайт "се е посветила на трансформирането на природата и построяването на среда за маргинализирани общности". (Източник)

Какви са тези "маргинализирани общности"? Дали става въпрос за нещо като комуни за наркомани опитващи се да се отърват от вредните си навици? И в България имаше такава, не знам дали все още съществува. Ако тръгнем по тази следа може би ще намерим и обяснение за странното поведение на девойката. Дали докато е била сред тези хора, случайно или нарочно не е приела някакви наркотични вещества?

А иначе момичето е доста красиво и добре, че не е попаднала на разни извратеняци в гората, можеше да не я открият жива.


*******************

Следващият случай пък е от България.

Търси се: Математикът Галин Статев изчезна на 4 август

За щастие, имаме щастлива развръзка:

Полицията откри изчезналия математик Галин Статев, искал да си почине

И в същото време не мога да не обърна внимание на простотията в случая. "Искал да си почине". Добре си почина, за сметка на родителите си, които сигурно са имали не една и две безсънни нощи. Поне един СМС да им бе пратил....Това за пореден път ме убеждава, че колкото и да си интелигентен, пак може да си прост.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозното изчезване на Кени Вийч
40 години руско семейство не знае, че е имало Втора световна война

Няма коментари:

Публикуване на коментар