16 февруари 2017

Досиета 2016: паранормални същества

Тази статия от поредицата може да се приеме за продължение на предишната носеща заглавието "зловещо". Тук обаче акцента е върху необичайните създания видени през изминалата година.

Един интересен случай от Шотландия. Майка и син се обадили в полицията като звучали изключително разтревожени. Твърдели, че в дома им се случват странни неща. Към тях тръгнал полицейски екип като първоначално служителите на реда си мислили, че става въпрос за някакво психическо разстройство. Но самите те видели как лампите се включват и изключват самоволно, как дрехи летят из стаята и как семейното куче (Чихуахуа) "стои" върху живия плет. Полицаите се обадили на началника си, който си помислил, че става въпрос за някаква глупост и също дошъл на мястото. Скоро се убедил, че нещата са сериозни. Формално няма престъпление и полицията не може да направи нищо. Все пак са се обадили в католическата църква в града и свещеник е извършил екзорсизъм. (Източник)

*********************

Дали и следващият случай е дело на полтъргайст. Той е от есента и се е разиграл в Минго Каунти, САЩ. Разказът е на самия човек.

Преместих се в Минго Каунти преди три месеца. Ще кажа, че не обичам да живея в градовете, аз съм от тези хора, които предпочитат тишината далеч от другите. Мястото, където се заселих, е оградено от гора и наоколо има разнообразни диви животни, на които се наслаждавам. Но през последните седмици започнаха да се случват странни неща.

Първо започнаха да се появяват камъни на масата, която се намира на външната веранда. Махнах ги, но на следващия ден, някой пак беше сложил нови камъчета. Така три поредни нощи и затова реших да поставя камера, която реагира на движение.

Няколко нощи нищо не се случи, но една сутрин открих на масата около 20 камъка с размери на бейзболна топка. Веднага прегледах записа от камерата, но единственото нещо, което я бе активирало (в 3:35), бе една миеща мечка, а камъните вече бяха поставени на масата. През следващите дни продължи да се случва същото - камерата се активираше само от разни малки животни, но все така някой поставяше камънаци на масата.

Има и друго, което не знам дали има връзка с гореописаното. Една вечер седях на верандата и четях, когато чух странни звуци от близката гора. Първоначално си помислих, че това са някакви малки животни или птици, но скоро звуците заприличаха на смеещи се деца. Спрях с четенето и започнах да наблюдавам. Вече се стъмни. След около час, около 9:30 вечерта откъм храстите се издигнаха 4 светещи сфери, които бързо се загубиха сред дърветата. Гледах още час, но нищо ново не се случи.

Източник

*********************

Най-интересни обаче през изминалата година бяха случаите с "деца с черни очи". Такива не липсваха, дори направих едно смело предположение - че тези създания са тук, за да се хранят с негативните човешки емоции. Страх, омраза, завист, злоба - все чувства, които ще се засилват през следващите месеци благодарение на определени световни лидери.

"Деца с черни очи" дори се появиха на места, на които рядко са виждани - като Филипините. Ето част от една история, която публикувах през октомври.

Около 6 вечерта една жена и нейна братовчедка чистели градината и подрязвали клоните и храстите на пътеката водеща към мястото където простират прането. Около 9 се разразила гръмотевична буря и девойката се втурнала навън да провери дали няма забравени дрехи на простора и дали външната врата е заключена. Докато вървяла към портата, тя погледнала към мястото за простиране. Там видяла момче на около 14-15 години, високо едва около 1.50 м. Детето било облечено с дълга риза и шорти, а очите му били черни на цвят. То стояло близо до малката врата водеща към мястото за простиране (на снимката).


Жената го видяла, но продължила към входната врата, за да провери дали е заключена. Веднага се върнала обратно (това ѝ отнело едва няколко секунди), но момчето вече го нямало. Тръпки я побили и тя изтичала в къщата.

Нейният американски приятел, на когото тя разказала историята, първоначално си помислил, че това е било някое съседско дете, но все пак я попитал дали очите му били изцяло черни, без никакво бяло. Филипинката казала "да". Американецът се зачудил дали не си мисли за нормални черни очи, каквито имат много хора и затова и показал една рисунка на типично "дете с черни очи" и жената казала - "да, точно като това".

*********************

Освен новия феномен "хора с (изцяло) черни очи", не липсваха и от "старите" паранормални създания. Като призраците например. Гост на хотела "Стенли" в Колорадо е заснел нещо странно на главното стълбище. За незапознатите, това е хотела, който е вдъхновил Стивън Кинг да напише своя невероятен роман "Сияние".Това пък е снимка направена в Оксфорд, Великобритания от човек на име Анди Багнал пътуващ по междуградска автобусна линия на "National Express".


Рейсът спрял за почивка и всички, включително и шофьорът излезли навън. Багнал бил сниман от съпругата си пред автобуса за спомен. Когато по-късно разглеждали фотографиите, те с изненада видели нещо като лице на извънземен. Анди се свързал с компанията "National Express", но те не могли да обяснят странната снимка. Човекът толкова се стресирал, че вече отказва да пътува с автобус. (Източник)

А следващата снимка е направена с автоматична камера за дивеч в Поинт Плезънт, САЩ. Ако името ви е познато, това не е случайно. Поинт Плезънт е мястото, което се свързва с легендарния Мотман. Дали това същество е той? Дадена е и предишна снимка за сравнение на която се вижда, че нещото все още не се е появило.

(Източник)
*********************

Тази селфи снимка е направена от жена във всекидневната в новия им дом. Жената твърди, че са били само двете с малката ѝ дъщеря по това време там. На снимката обаче се вижда трета фигура на заден план - както изглежда, на някакво момиче. Заради тази снимка жената е проучила историята на къщата. Оказало се, че преди е била крематориум.

(Източник)


Следващата снимка е от една камбанария във Ватикана (появи се в средата на годината). Много вероятно е да е фалшифицирана. И все пак може ли това да е Слендърмен? // Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Нов случай на демонични черни очи. Има ли тенденция?
Призрак на дете с черни очи
Призраци в телевизора

Няма коментари:

Публикуване на коментар