14 февруари 2017

Досиета 2016: зловещо

Предишната статия от обзора завърших с едно зловещо предсказание, сега продължавам със сборен материал с различни зловещи новини.

В началото на 2016 в прословутия проход Дятлов в Русия бе намерен труп на мъж. Мъртвецът е на видима възраст около 50 години и е бил открит от група от 9 туристи от Перм. (Източник)

Туристите са точно 9 на брой, колкото са били скиорите от групата на Дятлов и войните-манси от легендата за Планината на мъртвите. Случайно съвпадение?

През март на 50 мили от брега на Филипините е открит неуправляем плавателен съд. Когато хората влезли вътре в яхтата, видели зловеща гледка. Пред корабното радио седяла мумията на починалия капитан, изглежда в последните мигове от живота си, той се е опитвал да изпрати сигнал за помощ. Почти сигурно мъртвецът е германският пътешественик Манфред Баджорат. Никой не го е виждал от 2009, което значи, че 7 години "призрачният кораб" се е лутал по моретата. (Източник)


Нещо колкото зловещо, толкова и комично. Брад Сап от Карол, Айова, САЩ имал странно преживяване една ранна утрин. Докато сортирал консерви с храна, той чул странен призрачен глас да му нашепва "изчезвай от тук".

Брад си помислил, че полудява. Взел да търси източника на гласа. Жена му пък взела да го бъзика, че това е дух - всъщност много хора биха си помислили точно това. Но на свой ред съпругата му си изкарала акъла след няколко часа когато изведнъж се разнесъл вик за помощ.

Семейството се обадило на спешния телефон 911 и дошлите спасители измъкнали гол 29-годишен мъж от комина (на снимката, облекли са го след ареста). Неговата история била, че си играел на криеница и така се заклещил. Брад Сап обаче подозира, че просто е искал да проникне в къщата и да го обере.

Най-странната част от историята е, защо въпросният човек е бил гол. Той не е изяснил този въпрос. В комина няма достатъчно място да се съблече, така че трябва да си е свалил дрехите още преди това.

(Източник)


През 2016 в САЩ, а до известна степен и във Великобритания се разрази "епидемия" от наблюдения на зловещи клоуни. Ето един пример. Този клоун е заснет в Грийн Бей, Уисконсин през август. (Източник)Информация от друг град - Грийнвил. Всичко започва на 19 август вечерта близо до комплекса от апартаменти известен като Флийтуд Манър. Едно момче е видяло няколко клоуна в близката гора, които "подсвирквали и издавали странни звуци". Майка му отишла да провери и също видяла тези странници с костюми, които светели със зелени лазери. Когато видели жената, те побегнали в гората. На следващият ден, отново вечерта, около 22:30 семейството чуло "вериги и дрънчене" пред входната си врата.

Също на 20 август, но около 2:30 през нощта друга жена се прибирала към дома си, когато видяла "клоун с едра фигура и мигащ нос" да стои под уличното осветление близо до контейнерите с боклук. Той и махнал с ръка и тя му отвърнала със същия жест.

Деца разказват, че клоуните са се опитвали да ги примамят в гората, като са показвали голяма сума пари. Децата вярват, че тези клоуни живеят в къща до езерото намиращи сред дърветата. Полицията е направила проверка и действително е открила къщурка там, но в нея не са открити никакви клоуни или следи от незаконни дейности.

Около въпросните апартаменти край гората няма видеокамери и досега клоуните не са заснети. Мениджърът на комплекса е разпространил предупреждение до наемателите относно странните хора.

Източник

Статуя на Христос си отваря и затваря очите в Салтило, Мексико. Истина или лъжа?ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мълния изпепелява хора край Стоунхендж
Играчки, които изглеждат зловещо и без да са прокълнати

Няма коментари:

Публикуване на коментар