02 февруари 2017

Досиета 2016: необичайни съвпадения

Предишната статия бе за конспирациите, те често се преплитат със съвпаденията и дори се пораждат от тях - един вид "твърде голямо съвпадение е, за да е случайно, трябва да има някаква конспирация тук". Именно затова продължавам обзора с темата "Странни съвпадения".

Започвам с нещо от моя роден край.


Ето каква е цялата история. Двама ученици решили да се правят на интересни. Купили пакет брашно и пред съучениците си се хвалили, че този бял прах е наркотик. Полицията получила сигнал, дошла и ги арестувала. На момчетата им било смешно, защото знаели, че това не е истински наркотик. Когато обаче полицаите направили полеви тест, бялото вещество реагирало на амфетамин. Младежите пребледнели, нещата станали сериозни. Признали си, че са си направили шега и това трябва да е брашно от магазина, а не дрога. Не знам първоначално до колко са им повярвали полицаите, но все пак решили да вземат един пакет от магазина и да го тестват. И той реагирал като наркотик! Брашното е пратено в лаборатория, за да се види с какви химии е бъкано. А вие внимавайте какви неща претендирате, че сте - ето че стават невероятни съвпадения и момчетата са можели доста да загазят за това, че са се правели на наркодилъри макар и на шега.

А това се казва голяма каръщина:


Какъв е шанса да участваш в два поредни инцидента с превозни средства?!

Нещо, което беляза изминалата 2016 - смъртта на много известни личности. Само така ли ни се струва или наистина са необичайно много? Всичко лошо съвпадение ли е?

На първият въпрос - не, не ни се струва, че са много. Още през пролетта се виждаше, че бройката е по-голяма от обикновено. Това са данни на Би Би Си - за първите 3 месеца на 2016 са починали 24 знаменитости, докато примерно в първите месеци на 2012 само 5. (Източник)


Според някои за това си има научно обяснение. След втората световна война започва така нареченият "бейби бум" - от 1946 до 1964 населението на САЩ и Европа нараства значително. И след тези години световното население продължава да расте, но този прираст вече се дължи основно на страните от Третия свят. Повечето световни знаменитости обаче са именно от САЩ и Европа и са родени по времето на "бейби бума". Те сега навлизат в своите 50-, 60- и дори 70- години. Тоест нормално е смъртните случаи да започнат да се увеличават.

Освен това днес имаме много повече знаменитости благодарение на телевизията и другите средства за масово осведомяване. Преди 60-те години единствените знаменитости са били кино-артистите и тук таме някой спортист или политик. Днес имаме огромен брой звезди от всякакви области. Нормално е при повече известни личности да има и повече кончини на знаменитости.

(Източник)

Други обаче не са съгласни. Съвсем сериозно някои хора твърдят, че смъртта на поп-легендата Принс има връзка с музикалните награди. Сякаш има някаква прокоба и често преди подобно връчване на награди, умира някой известен изпълнител. Уитни Хюстън умира през 2012 преди наградите Грами, а Майкъл Джексън през 2009 преди връчването на "BET Awards". Тази година Принс умря преди тяхното връчване, което бе през юни. (Източник)


При Джордж Майкъл починал през декември имаме едно зловещо съвпадение. Той умря точно на Коледа. Певецът бе на 53 години. Вероятната причина за смъртта му - сърдечна недостатъчност.

Разкриха причината за смъртта на Джордж Майкъл

Не мога да не изтръпна при зловещото съвпадение, което се получи. Една от най-известните песни на Майкъл (докато е още част от групата "Wham!") е "Last Christmas" (Последната Коледа). В нея той пее "на последната Коледа, ти дадох моето сърце". И ето, че Джордж умря точно на този празник, точно от проблеми със сърцето...Продължавам с темата певци и съвпадения (в случая по-скоро двойници). Елвис Пресли е легендарен рокендрол изпълнител роден през 1935. Той умира на 16 август 1977 г. в дома си в Грейсланд вероятно от свръхдоза приспивателни и успокоителни. Почти веднага обаче тръгват конспиративни теории, че всъщност е жив и живее някъде на спокойствие под друга самоличност. Долното видео е именно от Грейсланд в Мемфис, където някога е живял Пресли. Показва някакъв възрастен човек. Според мнозина така би изглеждал Елвис Пресли днес, на 81 години. Аз обаче въобще не съм убеден. (Източник)Не може отново да не поговоря малко за "любимеца на народа" Тръмп. Какво интересно съвпадение. През далечната 1875 анонимен автор публикува новелата "The Odd Trump" (Странният Тръмп), в която герои са Тръмпли Уейлс (за кратно Тръмп) и неговият приятел и на моменти враг Деуит Клинтън. Има и други съвпадения по които героите приличат на настоящите Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Примерно Тръмпли работи в банковия сектор. В една сцена от книгата Тръмп е доста пиян и Клинтън заплашва да го думне с бирена бутилка по главата - това е прилика с простотията на реалния днешен Тръмп и словесните дуели между него и Хилъри.

А като казах дуели, в новелата от преди 150 години има дуел, влакова катастрофа, духове и прокълнати къщи (все пак това е било модно във Викторианската епоха), както и давеща се жена (която Тръмп спасява). С други думи - типична за онова време блудкава история за приключения. Критиците и читателите не я приемат особено добре. Макар първоначално да е била публикувана от анонимен автор, днес се знае, че е написана от Джордж Кулсон (George Coulson) от Балтимор, Мериленд. Той не е бил особено надарен писател, но ето, че изглежда ще остане в историята с това, че е "предсказал" появата на истинските Тръмп и Клинтън. Винаги съм се учудвал на подобни съвпадения...

Източник


Нещо зловещо. На 19 май в Средиземно море падна египетският пътнически полет MS804. Оказа се, че една от стюардесите на самолета през 2014 е публикувала зловеща снимка в профила си във Фейсбук - самолет паднал в морето. (Източник)

Както се казва - "дърпала е дявола за опашката".


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Едно от най-странните съвпадения
Досиета 2016: НЛО и извънземни
Досиета 2016: космос

2 коментара:

  1. Викам на Путин чиба чиба назад към твоята колиба а той ме гледа кат парен от коприва политиката ти е кат права крива недей да си вреш носа където не ти е мястото че тоя вятър ще те отвей

    ОтговорИзтриване