04 януари 2017

Мистериозното изчезване на Кени Вийч

Преди да обърна внимание на случая "Кени Вийч", искам да кажа няколко думи. През изминалата година нашумя терминът "Фалшиви новини". Макар винаги да ги е имало (под различни термини като "пропаганда", "дезинформация", "сензации" и т.н.), през 2015 неверните твърдения получиха разпространение невиждано от десетилетия (от времето на Гьобелс). На този съвременен феномен посветих тази статия в "Мистерика Дейли":

Фалшивите новини са навсякъде

Ето два абзаца от нея:

....Този принцип винаги ме е движел още от 2009, когато започнах да пиша за първи път статии в "Мистерика". Самата тематика на основния ми блог е в зоната на спекулациите. Това често съм го подчертавал. Нерядко съм изказвал съмнения, че дадена снимка / видео / история не е истинска. Проверявал съм източниците до колкото е възможно и винаги съм давал линк към оригиналната статия, от където черпя информация - за да могат и читателите да направят проверка до колкото е възможно. Така нищо чудно да се окаже, че моят блог за НЛО и духове всъщност е много по-достоверен източник от половината "сериозни" медийни сайтове в България.

И въпреки досегашните ми усилия, чувствам, че това не е достатъчно. Замислям се какво още може да се направи.

Реших, че едно от нещата, които мога да направя, за да гарантирам възможно най-голяма обективност, е след време да се връщам на стари статии, да ги проверявам отново и да издирвам нова информация. Така стигаме до Кени Вийч.

На 12 декември 2015 г. публикувах статия в "Мистерика Дейли" просто озаглавена "Изчезвания". В първата част от материала разглеждам изчезвания на китайски милиардери, а втора бе посветена на Вийч. Макар Китай да е страна от специален интерес за мен, в настоящия материал ще оставя богаташите им на мира и ще се концентрирам само на американския случай. Копирам дословно това, което съм написал за него в статията.

*******************

В началото на ноември 2014 Кени Вийч (Kenny Veach), на 47-години, тръгва на двудневен преход през Шийп Маунтинс, хълмиста и полупустинна местност на север от Лас Вегас. Той повече не се появява, а тялото му никога не е намерено. Единствената следа от него е мобилният му телефон оставен до изоставена стара шахта. Нищо повече не е открито при претърсването, което обхваща и шахтата и местността.

Две седмици преди това, на 17 октомври 2014 Вийч качва последното си видео в Ютюб със заглавие "Екскурзия до пещерата М".В него той е пред една стара миньорска шахта, вероятно не е същата край която след това е намерен телефона му. Вийч разказва как е намерил странна пещера при предишна своя екскурзия и неговият ум "завибрирал". Тогава почувствал, че може да има нещо опасно свързано с галерията и затова на видеото може да се види, че сега носи пистолет на кръста си. Целта му е да намери отново странния вход оформен като буквата М (от там идва и името на видеото). През октомври не намира пещерата, дали обаче при последното му пътешествие през ноември, не стига до нея и това да е причина за изчезването му?

Както се и очаква, след изчезването на човека, Интернет е залят от всякакви странни теории. Според някои, случая има връзка с намиращите се "наблизо" Зона 51 и военно-въздушната база Нелис. Всъщност и двете са на стотина километра. Най-близък е тестовият полигон в Невада, но дори и той е на 60 километра.

Вийч е опитен планинец и е бил добре започнат с района. В началото на ноември температурите са много подходящи за преходи. Едва ли просто се е дехидратирал и от изтощение е паднал и умрял. Дори и да беше така, тялото му все щеше да е намерено досега.

Тогава какво се е случило? Дали е намерил странната пещера с М-образен вход? Дали е попаднал на таен правителствен проект? Или на база на извънземни?

********************

Ето какво още мога да добавя към историята, което липсва в горната новина. Според приятелката на Вийч, той е страдал от депресия, освен това идва от такова семейство, в което депресивните състояния са често срещани. Веднъж дори Кени ѝ е споменал, че ако реши да се самоубие, ще направи така, че никой никога да не го открие. (Източник)

Възможно ли е цялата история за пещерата "М" да е измислица на Кени Вийч? Едно "последно сбогом" със света. Звучи като доста логично обяснение просто да се е самоубил дълбоко в някоя закътана пещера - това би обяснило и защо при последното си пътешествие е носил пистолет. Не за да се защитава от някакви опасности, а за да се гръмне.

Разбира се, дори и тази логична теория остава недоказана докато не се намери тялото на Вийч, но поне побавих едно ново възможно обяснение към случая. А вие бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно моят блог за НЛО и духове всъщност да е много по-достоверен източник от половината "сериозни" медийни сайтове в България.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изчезването на легендарния Ромул

1 коментар:

  1. Замислих се за това което е казал, че ако решил да се самоубие би го направил нака, че никой да не го открие! Аз също се депресирам на моменти и съм си мислел абсолютно същото! Може да има и друго обяснение. Мисля, че повечето сте гледали филма 127 часа "базиран на действителни събития и факти". Може да му се е случило нещо подобно, като във филма. Не всеки е способен да ампутира крайника си за да се измъкне. Има вероятност и да е попаднал в Зона 51, влизайки в пещерата? Може да е намерил изоставен вход към базата? Малко вероятно, но възможно. Всички знаем за малка България и подземните военни бази "подземни градове"! Сега си представете Щатите.

    ОтговорИзтриване