26 януари 2017

От архивите: извънземни крадящи алуминий

Това се случило на 14 август 1947 край Вила Сантина в италианските Алпи. Било около 9 сутринта.

Чиарао Йоханис (Chiarao, R.L. Johannis) се спускал надолу покрай един планински поток. На ръба на една пукнатина в скалите видял голям странен обект. Имал формата на оптична леща с диаметър около 10 метра. На върна се забелязвал купол от който излизали телескопични антени. Обектът бил на цвят червен и металически лъскав. Звучи като описание на класическо НЛО тип "летяща чиния"?

Освен странният обект, Чиарао забелязал и две "момчета" на около 50 метра от него. Тръгнал да се приближава. На половината разстояние видял, че малките същества са облечени в тъмно сили полупрозрачни дрехи с червено около китките, кръста и шията. На главите си носели нещо като шлемове.

Създанията имали малки усти и големи жълто-зеленикави очи с вертикални зеници. Кожата им била зеленикава, движели се с роботски движения.

Чиарао размахал геоложкия си пикел към тях и ги попитал кои са. Веднага едното същество направило движение с ръка към колана си и се появило малко облаче дим. Йоханис паднал парализиран на земята все едно бил ударен от ток.

Видял как едно от съществата взима пикела му. Човекът успял да разгледа ръката на създанието - тя имала 8 пръста, четири от които били противоположни на другите четири (все едно четири палеца).

Двете същества се качили в апарата, който след няколко минути се издигнал във въздуха. Йоханис се опитал да се изправи, но паднал отново. Едва след два часа можел отново да ходи. Отворил раницата си, но всички предмети от алуминий били изчезнали.

В 1947 се заражда манията по "летящи чинии", но темата тепърва ще става популярна. Преди тази странна среща Чиарао Йоханис не бил чувал за НЛО и извънземни.


Коментар Г.Б.: Този случай е описан на английски в изданието "Flying Saucer Review" от 1 май 1964. Дали е измислица на самите хора списващи това списание с НЛО-тематика? Това може да се провери като се потърсят по-стари сведения за случая на италиански. Ако е истински, ще има такива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар