16 януари 2017

Игра за Нова година: въпрос към Мъдрият

Няколко дни преди Коледа публикувах тази градска легенда / крипипаста:

Опасна игра за Хелоуин: радиото на късмета

Тогава поне един читател ми каза, че я е пробвал (за щастие без лоши последици). В края на миналата година намерих нещо подобно и за нощта на Нова година. Все пак реших да разкажа за "играта" едва след като е минал празника, да не би някой отново да реши да я пробва.

Играта започва в полунощ на 30 срещу 31 декември. Закрийте със завесите всички прозорци. За следващите 24 часа не яжте и не пийте нищо, дори не спете. Не излизайте навън. Два часа преди полунощ на новата година вземете една кошница и я напълнете със следните неща:

- 1 ананас
- 3 банани
- 2 ябълки
- 30 гроздови зърна

Тоест трябва да сте се погрижили тези неща да се намират в дома ви предварително, защото няма да можете да излизате навън на 31-ви, за да си ги купите. Плодовете трябва да са точно тези и точно толкова, колкото са изброени по-горе. Вземете някакъв остър предмет и леко се порежете. Капнете по една капка от вашата кръв върху абсолютно всеки плод. Не се превързвайте, не затваряйте очи докато се режете.

Точно в полунощ вземете кошницата с продуктите, както и всичко, което може да ви помогне да запалите огън. Отидете на някоя горска поляна дълбоко в гората. Запалете огън, седнете пред него и сложете кошницата с плодовете пред себе си. Не правете нищо, не се движете, единствено е позволено да правите неща по поддържането на огъня.

Ако дълго време никой не се приближи до вас, играта е приключила без успех. Можете да се приберете у вас и да се ядосвате, колкото си искате, че сте пропилели деня си, вместо да празнувате Нова година.

Ако обаче от гората излезе фигура вперила очи във вас, не бягайте, не викайте, не говорете, дори не откъсвайте очи от неговите очи. След като сте доказали смелостта си, фигурата ще се приближи и ще почне да яде плодовете. Продължавайте да поддържате контакт с очи. След като се нахрани, фигурата ще попита - "Какво искаш да знаеш?"

Задайте въпрос, не откъсвайте поглед. Това е Мъдрият, много висок и много слаб (малко мяза на Сленди?). Неговите очи са големи и черни, устата му е широка и изпълнена с остри зъби. Не носи никакви дрехи, никаква емоция не е изписана на лицето му. Не се отнася мило с тези, които не проявят уважение към него.

След като ви отговори, той ще си тръгне. Не сваляйте очи от него, докато не изчезне от поглед. Скоро ще заспите, дори и да не го искате, пак ще заспите от изтощение. На сутринта ще се събудите във вашето легло, във вашия дом. Ще помните отговора на въпроса.

Какво можете да го питате? Всичко! От това колко дълго ще живеете, до това какво ще ядете на сутринта (кой ли би извършил всичко това, за да пита такъв глупав въпрос?!) Много внимателно си подберете думите и задайте въпроса си си точно. Той винаги ще ви отговори, но при неточен въпрос, ще получите неточен отговор.

Пример за лош въпрос - "Ще успея ли?". Вие имате предвид, дали ще се реализирате в живота, дали ще се щастливи и т.н. Но въпросът е твърде общ. Най-вероятно Мъдрият ще ви каже "Да", но това не значи, че наистина ще се реализирате и ще имате добър живот. Може да значи - "да, ще успеете в това да сте най-големия идиот на планетата".

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Крипипаста: Анора Петрова
Шегаджии на камери от дивата природа

4 коментара:

 1. Нищо не пречи догодина да я играем тази игра ;). Сега сериозно, направи ми впечатление, че плодовете са поляти с кръв, а "Мъдрият" ги яде. Това определено е странно, а също е и написано, че има остри зъби. Ами изглежда, че макар да е слаб едва ли кара само на плодове ;)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, явно не е много мъдър, може да се зарази с нещо :D

   Изтриване
 2. За всяко гроздово зърно ли трябва отделна капка? За един приятел питам. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, така изглежда, голямо кръвопускане ще падне :)

   Изтриване