31 януари 2017

Досиета 2016: конспирации

Предишната статия бе посветена на войната и политиката. Често пъти и за войните и за редица политически ходове се появяват множество конспирации. Затова е съвсем логично новата статия в поредицата да е посветена на тях. Ще започна обаче с една "по-лека" конспирация свързана с една игра (за игрите ще има отделен обзорен материал).

През изминалата 2016-та една игра поне за известно време се превърна в мания - това бе мобилната Pokemon Go. Според някои играта е форма на социален експеримент провеждан от някого и дори опит за контрол на съзнанието. В Русия се появи предложение Pokemon Go да бъде забранена, защото била създадена от ЦРУ. И други мислят, че зад играта всъщност стои американското правителство или някоя негова свръхсекретна агенция. Трети отиват толкова на далеч, че чак твърдят, че тази игра е дело на извънземните. Макар да се разпространява от компанията Нинтендо, тази игра всъщност е разработена от Niantic, чийто основател е човек на име Джон Ханк. Той някога е имал друга фирма наречена Keyhole, която пък е получавала финансови средства от In-Q-Tel, американски правителствен фонд, спонсориращ компании разработващи технологии за следене и разузнаване. Случайно ли е всичко това? Дали Ханк не продължава да изпълнява поръчки за правителството на САЩ? (Източник)


И докато за горната конспиративна теория съм доста скептичен, то следващата според мен е много възможна. В една от първите статии от поредицата вече писах за експлозията на ракетата на Space X. Според някои това е умишлено предизвикан инцидент, зад който стоят хора мразещи Илон Мъск и компаниите му. Освен Space X, друга важна негова фирма е Tesla Motors. С космическата си начинания Мъск "отнема кокала" на редица големи авиационни играчи, а с електрическия си автомобил застрашава акулите от автоиндустрията, както и петролните компании и страните износителки на петрол. Близко е до акъла, че може да искат да му "сложат прът в колелата".

Преки доказателства за конспирация срещу Илон обаче нямаше дълго време. През есента най-накрая попаднах и на факти. Ръководен кадър във фирма наречена "Quest Integrity" (свързана с петролната индустрия) се е опитал да измъкне поверителна информация от Tesla Motors. Той е регистрирал следния имейл адрес в пощата на Yahoo - elontesla@yahoo.com. През него е писал на един от ръководителите в компанията на Мъск и се е опитал да се представи за него. Писмото му е било в стил "я пак ми прати тези и тези данни". Служителят в Tesla Motors обаче за щастие се е усетил, че това не е истинският му шеф и отказал да прати каквото и да било. В Tesla са започнали разследване и така са стигнали до Quest Integrity. (Източник)

А в Мичиган, най-гъсто населеният щат на САЩ, вече втора година властите използват разни законови изисквания, за да попречат на Tesla Motors да отвори магазин в Детройт. (Източник)

Как да не си помислиш, че наистина има заговор....

********

Стигаме и до "тежката категория" конспирации - политическите.

През 2016 сред последователите на Доналд Тръмп се завъртя една конспирация известна като "Пицагейт" (Pizzagate). Най-общо казано тя твърди, че Хилъри Клинтън, нейни сътрудници и други политици от Демократическата партия са замесени в сексуално насилие над деца. Извращенията се извършват в пица-ресторанта във Вашингтон известен с името "Comet Ping Pong".


От къде тръгва всичко? Може би знаете, че преди известно време Уикилийкс публикува редица хакнати имейли на хора свързани с демократите в САЩ. Един от засегнатите е Джон Подеста (John Podesta) ръководил за известно време предизборната кампания на Хилъри. В няколко от своите писма той споменава думата "пица". Това се струва много странно на феновете на Тръмп, не може да се говори за пици в имейлите на един политик, дори и когато те са изпратени на собственик на пица-ресторант. Това трябва да е някакъв код и този код е нещо свързано с насилие на деца. Логика никаква, но кога ли на много от вярващите в конспирации им е трябвала логика?

Подеста разменя имейли с Джеймс Алефантис (James Alefantis), собственика на пицарията "Comet Ping Pong". Алефантис между другото е дарил пари за кампанията на Клинтън - още една добра причина за тръмпистите да го атакуват. В писмата се споменава и думата "пица", което не е нещо необичайно - все пак едва ли със собственик на ресторант ще говориш за космически кораби и живота на пингвините в Антарктика. Конспираторите заменят "пица" с неща от рода на "дете за секс" и изведнъж имейлите придобиват съвсем друг смисъл. Така "искам да си поръчам пица" става "искам да си поръчам дете за секс".

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, както и ние сме свободни да им се смеем. За жалост обаче често подобни безумни и неподкрепени с факти неща имат опасни последици. Невинни хора могат да пострадат само, защото някой си е въобразил, че знае абсолютната истина и още по-опасно - има право да раздава правосъдие. 

А потенциалните опасности от "Пицагейт" се превърнаха в съвсем реални. Един малоумник с промит мозък е нахлул в ресторанта "Comet Ping Pong" в търсене на тайни тунели и скрити стаи, в които се извършва насилие над деца. Естествено не е открил нищо такова, но е отрил огън по персонала на заведението. За щастие никой не е ранен, а идиотът е арестуван. (Източник)

В продължение на седмици преди това заведението получава постоянни телефонни заплахи от други тръмписти. По последна информация и пицарии в редица други американски градове като Ню Йорк и Остин също са станали жертва на телефонен тормоз (източник). Чумата е започнала да се разпространява. Кога ли отново някой малоумник ще хване оръжието и ще тръгне да "разследва"? Заради нечии глупости страдат невинни. Какво са виновни служителите и клиентите на пицариите? Цял ден бачкаш за някой друг долар или влизаш в някоя закусвалня да си поръчаш пица с кола и получаваш куршум в главата ....

Между другото имам известни подозрения, че появата на "Пицагейт" точно в този момент не е случайно. Псевдо-историята цели да отвлече вниманието от нещо съвсем истинско. Да, знам, че самият аз сега ще прозвуча като конспиратор, но за разлика от "пицагейтърите", за това, която ще кажа, има доста повече доказателства.

Наистина има хора по високите етажи на властта в САЩ, Великобритания, а вероятно и в други страни, които се отдават на педосадизъм. За тези разкрития допринесе операция #OpDeathEaters подета от "Анонимните". (Връзка)


Един от най-силните моменти в тази операция се върти около Джефри Епщайн (Jeffrey Epstein). Той е американски милиардер и доказан педофил. За нещата, които е причинил на млади момичета получава едва 18 месеца затвор, от които излежава 13 (източник). Не е изненада леката присъда - съдебната система като цяло покровителства богатите.

В хода на разследването се установяват редица връзки между Епщайн и редица видни личности като Доналд Тръмп, Бил Клинтън и принц Андрю (източник). Има силни подозрения, че Епщайн е канил Тръмп и Бил Клинтън в частното си имение и на борда на самолета си (неофициално станал известен като "Лолита Експрес"), за да се възползват сексуално от млади момичета. За да не звуча като описаните по-горе малоумни конспиратори, изрично ще отбележа, че това са косвени доказателства и предположения - все пак нищо не пречи нито на Доналд, нито на Бил да ходят на гости на Епщайн без да знаят с какво се занимава той - един вид "ама аз не знаех какви са тези девойки навъртащи се в имението му". Именно затова властите трябва да разследват - за да се разбере с какво точно са се занимавали многобройните видни гости посетили Епщайн и летяли със самолета му. Странно обаче, полицията отказва да задълбае в тази посока и се задоволява единствено с повдигнатите доста леки обвинения на Епщайн. Защо ли? Нещо повече - в случая с принц Андрю дори се появяват обвинения от жертвите, че властите нарочно прикриват доказателства (източник).

Колаж на Епщайн с двама от най-честите си гости:


И така, има садисти сред водещите политици и обществени фигури. Вниманието от тях обаче добре се отклонява, нека простите хора да търсят тайни тунели из пицарии и ресторанти, колкото си искат - няма да намерят нищо. На богаташите не им трябват тайни входове и скрити стаички из задимени гостилници и евтини закусвални, те си имат имения и частни луксозни самолети за тези работи...

********

Завършвам със случилото се в Турция през декември. В Анкара бе застрелян руския консул в тази страна. Започвам с една силно спекулативна теория. Според нея руският посланик не е убит наистина, всичко е постановка на руските и турските служби. Повечето от доводите на тази конспирация са слаби, все пак има един, който си струва да спомена. Никаква кръв не се разлива около тялото на падналия вече прострелян руснак, а би трябвало почти веднага да се образува кървава локва. (Източник)


Следващата новина може би е непряко потвърждение, че има нещо гнило в цялата работа. Турски прокурори са започнали разследване защо убиецът на посланика е застрелян, а не е пленен жив. Все пак той макар и да изглежда превъзбуден след атентата, не прави опити да нарани някой друг. (Източник)

Можели са да направят опит да го разоръжат и арестуват. Защо директно са го застреляли? За да не проговори и да каже истината?

Иначе, има множество теории за това кой стои зад атаката. В момента знайни и незнайни "експерти" и дори официални лица се надпреварват да сочат с пръст виновника. Путинистите не дават и косъм да падне от главата на новия им приятел Ердоган и обвиняват за това НАТО, ЦРУ, Запада. Искали да разрушат "вечната дружба" между братските руски и турски народи.

Самите турци естествено обвиняват Гюлен. Той е удобно "изкупително агне", за всички несгоди в Турция е виновен Гюлен.


А официалната версия за връзка на атентатора с Гюлен е съшита с бели конци и това е видно.


Щяха ли властите да допуснат този млад мъж да охранява самия Ердоган, ако имаха и най-малки съмнения, че той е гюленист?!

Това убийство нямаше сериозни последици, който и да стои зад покушението...засега нямаше последици, сигурен съм, че в един момент в бъдещето някой отново ще го припомни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар